Opnieuw een pareltje prog folk ontdekt, dat ik graag hier wil bespreken. Het is dat Underground Masters het opnieuw heeft uitgegeven in 2006, want anders was het een totaal vergeten plaat geweest. Jean Yves Tourbin is een Fransman, maar deze plaat nam hij op in Denemarken. Hij woonde daar samen met zijn Deense vrouw/vriendin. De vinyl plaat werd uitgebracht (300 exemplaren) enkel in Denemarken in 1980/1981. Geen idee of het daar iets heeft gedaan. Jean Yves Tourbin ziet er uit als een echte hippie , flinke bos haar en dito baard. Hij heeft een flink aantal gastmuzikanten, zo te zien aan de namen allen Denen en ook zijn vrouw heeft een rol. De muziek pakt terug op de mid jaren 70, prog folk muziek, zonder drums met wel allerlei kleinere percussie. Verder harp, viool dwarsfluit, gitaar, de punk golf heeft Denemarken nog niet bereikt zo te horen. De teksten zijn ook echt jaren 70, enerzijds maatschappij kritisch met veel spiritualiteit, Om een indruk te geven , dit zegt Jean Yves zelf over het album “Tegenwoordig heeft de mensheid haar hoogste mate van onwetendheid bereikt op alle niveaus, op alle gebieden, politiek, economisch, sociaal, religieus, artistiek, ... We staan aan de voet van de muur. Wat we nu aan het doen zijn, is slechts een laatste herstel voordat de muur instort. In de zeer nabije toekomst gaan we de grootste revolutie aller tijden beleven, het einde van een illusie. Laten we in harmonie zijn met onszelf en het universum, en onze acties zullen muziek zijn. '
De muziek is echt verrassend, Jean Yves zingt goed en je blijft gekluisterd luisteren. Schitterende muziek, ben blij dat ik de cd wist te bemachtigen (voor een prikkie).
Dit is de enige reguliere plaat van Jean Yves. Op zijn 34e is hij bekeerd tot het Rooms-Katholieke geloof, en maakt hij religieuze platen. Op internet beluisterd en nog steeds herken je wel elementen van 'Gayan'. Maar zoals wel vaker lijkt de boodschap van die platen belangrijker dan de muziek, dus set ik graag nogmaals mijn seculiere cd op.