Trillion - Trillion (1978)

Canada
Label: Epic

1. Hold Out (3:31)
  2. Big Boy (3:34)
  3. Give Me Your Money, Honey (3:27)
  4. Never Had It So Good (4:50)
  5. May as Well Go (3:19)
  6. Fancy Action (3:59)
  7. Hand It to the Wind (4:37)
  8. Bright Night Lights (3:51)
  9. Child upon the Earth (5:42)
avatar van Rinus
Wie kent dit nog? May as well go vind ik eigenlijk wel het sterkste nummer. Wel een mooie hoes.

Jazekers! Heul erg gedateerd maar mocht het graag draaien. Child upon the Earth was een guilty pleasure van mij. Over-de-top sympho-AOR. Zanger maakte paar jaar later overstap naar Toto.

Guitars & Wings
T' is ff geleden dat ik deze heb gedraaid, maar het blijft een sterke pomprock plaat. Er zijn Invloeden van Uriah heep en Toto. Het gitaar werk is zeker pittig te noemen voor het genre.
De eerste 5 tracks zijn wel de sterkste van de plaat, daarna zakt het helaas nogal in.

avatar van Arjan Hut
Schitterend debuut van Trillion, dat een eigen draai geeft aan de pompeuze rock bekend van Styx, Kansas, Uriah Heep, je hoort zelfs een vleugje Supertramp. De bas doet denken aan Yes (of Starcastle). Krachtig, met die hoge, maar fijne stem van Fergie Frederiksen, mooie samenzang, weldadige melodieën en de nodige afwisseling. Ondergewaardeerd denk ik, heb dit altijd als een (cult)klassieker gezien, net als de albums die Frederiksen zou inzingen voor LeRoux en Toto. Sterk van begin tot eind, kan mij absoluut niet vnden in de bewering dat de plaat aan het einde nogal inzakt. Bright Night Lights en vooral Child upon the earth heersen als wollige mammoeten over de besneeuwde vlaktes van het pomprock-tijdperk.