Trauma - Scratch and Scream (1984)

Label: Shrapnel

1. The Day All Hell Broke Loose (4:36)
  2. Bringin' the House Down (3:45)
  3. I Kill for Less (3:34)
  4. Scratch and Scream (3:46)
  5. The Warlock (3:52)
  6. Lay Low (3:15)
  7. In the End (5:19)
  8. We Are Watching You (4:15)
  9. The Flight of the Raven (6:27)
  10. Such a Shame [Metal Massacre 2 Version] * (2:53)
  11. We're Going Off * (8:17)
  12. Woman Be Gone * (5:18)
avatar van AGE-411
Niemand kent dit ... maar het bandlid die deze band verliet in 1982 en zich bij een andere band aansloot zullen jullie allemaal kennen... CLIFF BURTON

Op youtube kun je 2 video's bekijken van deze band ... een daarop kun je zien dat deze band, die belange niet zo slecht is echt vergeten is door de tijd.

Deel 1
Deel 2

Meneer Bungel
Ik ken het wel, zoek al geruime tijd naar deze cd. Ik ken ze dan ook alleen van naam, niet van muziek. Bedankt voor de links!!

Deel 1; twee songs, de eerste is denk ik 'The warlock', de tweede kan ik qua titel niet thuis brengen. Best leuke nummers, maar erg bijzonder is het niet, meer rock 'n roll en hardrock dan metal en dan hoor ik toch veel liever een Culprit of Heir Apparent.

Deel 2; Hier is al de basis voor de befaamde bassolo's van Burton aanwezig en ook de overige muzikanten doen een aardige duit in het zakje. Wederom qua song(s?) best aardig, maar ik ben toch al iets minder benieuwd naar deze plaat, helaas... Maar ik blijf zoeken.

Meneer Bungel
Meneer Bungel schreef:

Inmiddels deze plaat al ergens opgesnord en in vergelijking met wat ik eerder hoorde een stuk ruiger en beter, richting een Racer X. Erg gave plaat dit.

avatar van ZAP!
De zang kan wat van de luisteraar vragen, maar op z'n tijd vind ik het te gek. Racer X (of een veel hardere Van Halen) kom ik als referentie nu slechts een paar keer tegen. Songmateriaal begint hier en daar wat op elkaar te lijken, maar er zitten ook onvervalste krakers tussen. Shrapnel heeft deze in 2013 een re-release gegund, met drie bonustracks waarop ook Cliff Burton te horen is, inclusief bassolo (idd met gelijkenissen met die op 'Kill 'Em All') in 'We're Going Off' - twee nummers zijn wel meer rock n' rollerig, de laatste is een geslaagde ouderwetse hardrock semi-ballad, en de zang van dezelfde zanger klinkt toch behoorlijk anders dan bij de rest, minder ruig.

De volle mep zit er niet meer in, het is zelfs een kleine 9 geworden.