The Electric Soft Parade - Stages (2020)

Label: Chord Orchard

5. On Your Own (12:18)
  6. Roles Reversed (9:54)
  7. Fragments (8:05)
Parlotones
Deze band is nieuw voor mij, heb het album op moment van schrijven bijna 2x in z'n geheel beluisterd, en het bevalt mij prima. Never Mind , Roles Reversed en Fragments een paar keer vaker, dat vind ik de beste nummers voorlopig.Ondanks dat de nummers [behoorlijk] lang zijn zijn ze best boeiend, er zit veel sfeer in de nummers. Ik kwam deze band vanmiddag op het spoor, doordat ik in de prachtige band Dodgy [Free Peace Sweet] aan het graven was. En keek wat band lid Mathew Priest nog meer deed op muzikaal gebied, en hij zit ook in deze band, als sessie muzikant, en als drummer in Dodgy. Stages is het 5 studio album, dus ik heb nog genoeg te ontdekken. Ik hoor genoeg overeenkomsten met Dodgy. Start met 3,5 sterren.

avatar van Poles Apart
Parlotones schreef:
Deze band is nieuw voor mij, heb het album op moment van schrijven bijna 2x in z'n geheel beluisterd, en het bevalt mij prima. Never Mind , Roles Reversed en Fragments een paar keer vaker, dat vind ik de beste nummers voorlopig.Ondanks de nummers [behoorlijk] lang zijn zijn ze best boeiend, er zit veel sfeer in de nummers. Ik kwam deze band vanmiddag op het spoor, doordat ik in het prachtige band Dodgy [Free Peace Sweet] aan het graven was. En keek wat band lid Mathew Priest nog meer deed op muzikaal gebied, en hij zit ook in deze band, als sessie muzikant, en als drummer in Dodgy. Stages is het 5 studio album, dus ik heb nog genoeg te ontdekken. Ik hoor genoeg overeenkomsten met Dodgy.

Probeer vooral hun debuut, "Holes in the Wall", een hele fijne plaat van de broers, en inmiddels al weer 19 jaar oud... Behoorlijk volwassen plaat voor (toen) een stel jonge ventjes.

Parlotones
Dank voor jou reactie Andrew, zal daar ook naar luisteren, over een tijdje, kan moeilijk 2 albums te gelijk tot mij nemen. Heb toch even Why do you try so hard to hate me beluisterd, nou dat is toch heel anders wat op dat nieuwe album staat. Zeg daarmee niet dat het slecht is.

Parlotones
Heb deze album besteld, zo goed vind ik het al wel, was een beetje bang dat al die lange nummers niet boeiend konden blijven, maar dat valt erg mee. Later meer als ik het album thuis heb. Het echte ontdekken doe ik liever als ik de cd heb.

Parlotones
Saterday heet het eerste nummer, dus is het na 2 weken wachten wel toepasselijk dat het ook op zo'n dag op de mat valt. En het was het wachten waard, alhoewel ik de 7 nummers al een paar keer gehoord had. Maar het echte ontdekken heb ik vandaag dus gedaan ook mede door de songteksten, vind ik vaak wel prettig. Ik vind het net iets meer pop dan rock, maar wel Melodieuze pop muziek, vooral Never Mind [single] , Roles Reversed en Fragments zijn erg mooi. Alle nummers zijn wel mooi, en tijdens het beluisteren heb je niet in de gaten dat ze die lengte hebben. One Your Own begint door z'n lengte wat sneller te vervelen, misschien is dat nummer 3 minuten te lang. Ik dacht dat Mathew Priest van Dodgy nog wel in de band zit, maar zijn naam word nergens vermeld op de cd hoes. Ben al getipt door Poles Apart dat ook het eerste album erg goed is, dus wie weet voor over een tijdje. 4*

Parlotones
Heb deze album met een volle punt verhoogd, want het is nog mooier geworden dan het al was. Ik was altijd al een liefhebber van lange nummers met een stuk instrumentaal erin verwerkt.