Todos Somos MAS (2018)

1 stem

Mexico
Label: Universal

1. Juanes - Más Que Tu Amigo (3:31)
  2. Remmy Valenzuela - Viva el Amor (3:28)
  3. Julieta Venegas - Tu Cárcel (3:40)
  4. David Bisbal en Juan Luis Guerra - Si No Te Hubieras Ido (4:17)
  5. Pepe Aguilar - Cómo Fui a Enamorarme de Ti (4:34)
  6. Luis Fonsi - Mi Eterno Amor Secreto (3:48)
  7. Paty Cantú en Morat - ¿A Dónde Vamos a Parar? (3:55)
  8. Los Tres en El David Aguilar - El Celoso (4:46)
  9. Luciano Pereyra - Amor en Silencio (3:46)
  10. Jesse & Joy en Marco Antonio Solís - Recuerdos, Tristeza y Soledad (3:57)
  11. Mon Laferte - Invéntame (3:25)
  12. Los Enanitos Verdes - Y Ahora Te Vas (4:18)
  13. Los Ángeles Negros en José María Napoleón - Yo Te Necesito (3:12)
  14. Marla Solís en Alison Solís - Extrañándote (3:55)
  15. José Madero - Nada Que Me Recuerde a Ti (3:54)
  16. Los Auténticos Decadentes - Mi Fantasía (3:16)
  17. Meme del Real - La Venia Bendita (3:11)
avatar van E-Clect-Eddy
Marco Antonio Solís is met 60 jaar geen jonkie meer maar nog lang niet dood. Toch wordt hij nu al geëerd met dit tribuut. De MAS in de titel staan voor zijn initialen, maar het woordje MAS heeft ook een eigen betekenis. Zodoende: Todos Somos MAS = Samen zijn we meer.

De voormalige frontman / lid van Los Bukis die tussen 1975 en 1996 heel populaire waren in Mexico. De meeste artiesten op dit album die een bijdrage hebben geleverd zullen er ongetwijfeld als tieners mee zijn opgegroeid. Het werk van Marco Antonio Solís gaat vooral over liefdesleed.

Ken de beste man wel van naam en ook wel van een paar nummers maar ken vooral het nummer Tu Cárcel (je gevangenis) in de prachtige uitvoering van Lila Downs op haar album Pecados Y Milagros (2011). Ongeacht wie het uitvoert (!?) kan je weinig verpesten aan de prachtige tekst (moet je natuurlijk wel Spaans kennen).

De meeste uitvoeringen doen me helaas niet veel, het blijft allemaal te veel binnen de Pop lijntjes. Prima uitgevoerd maar niet heel bijzonder. Er zit hier daar ook wel een Pop Rock uitvoering en dat bevalt meer.

De betere uitvoeringen zit aan het einde: Marla Solís en Alison Solís - Extrañándote (mis je).

Meme del Real is de zanger / toetsenist van Café Tacvba, die weet er nog een klein beetje ingetogen alternatieve draai te geven aan zijn bijdrage. Dit is dan ook mij favoriet.