Tommy Sands - Steady Date with Tommy Sands (1957)

geen stemmen

Label: Capitol

1. Goin' Steady (2:35)
  2. I Don't Know Why (2:47)
  3. Too Young (2:12)
  4. Teach Me Tonight (2:57)
  5. Graduation Day (2:39)
  6. 'A' You're Adorable
  7. Gonna Get a Girl (2:02)
  8. Too Young to Go Steady (2:12)
  9. Ring My Phone (1:59)
  10. I Don't Care Who Knows It (2:05)
  11. Somewhere Along the Way (2:31)
  12. Walkin' My Baby Back Home (2:12)
avatar van Shaky
Tommy Sands, de man verdiende veel meer aandacht van het grote publiek. Helaas is hij altijd een beetje onder de radar blijven vliegen. Vermoedelijk heeft zijn scheiding met Nancy Sinatra er ook wel een beetje voor gezorgd dat hij door de machtige familie Sinatra het verdomhoekje werd ingedreven.

Waar verzamelaars hem altijd het rock'n'roll-hoekje proberen te drukken, tonen zijn reguliere albums juist zijn veelzijdigheid: af en toe rock'n'roll, hier en daar wat croonen, een jazzy lick of bluesy feel komt voorbij, zoete popliedjes; Tommy is van alle markten thuis en brengt de nummers met een geweldige stem.

Het grote nadeel zit 'm erin dat er te weinig nummers zijn die het wow-gevoel oproepen. Over de gehele linie is dit een prima album, met een ruim-voldoende basisniveau, maar nummers die echt erbovenuit springen, missen een beetje. Er zakt echter ook niets door de ondergrens.

Tommy Sands is bij de genreliefhebbers wel bekend met zijn hits en ook zijn filmcarrière zal menigeen wel kennen; zijn studio albums zijn echter ook meer dan de moeite waard voor de fijnere late 50's eclectic artists aficionado.