Israel Nash - Across the Water (2020)

Alternatieve titel: Live in Europe

3. SpiritFalls (4:04)
  4. Rexanimarum (5:32)
  5. La Lately (6:16)
  6. Who in Time (5:20)
  7. Woman at the Well (4:55)
  8. Goodbye Ghost (6:49)
  9. Mansions (8:00)
  10. Baltimore (6:16)
  11. Rain Plans (8:13)
avatar van AOVV
Uitstekende collectie live-songs van Israel Nash, opgenomen in 2018 op diverse locaties in Europa, waaronder Londen, Berlijn, Parijs en - voor de Nederlanders - Utrecht.

Nash verblijdde ons eerder dit jaar reeds met de uitmuntende EP Topaz, en heeft nu dus dit live-album uitgebracht, met vooral songs van de albums Lifted en Rain Plans, al ontbreken enkele oudere favorieten, zoals het prachtige Baltimore, evenmin.

Nash klinkt geïnspireerd en op dreef, zoals we hem eigenlijk kennen, en voor wie bekend is met de man zal het geen verrassing zijn dat dit een dik uur genieten is van 's mans prachtige songs. Doordat hij op zijn studio-albums zich maar zelden meermaals van hetzelfde trucje bedient, krijg je ook nog 'ns een vrij divers menu voorgeschoteld, al is het psychedelische sausje van de hierboven genoemde albums licht dominant.

4 sterren

avatar van Jools
Mooi live-album van meneer Nash.
Ik kan dit veel beter waarderen dan de studioalbums.
Daar zitten vaak productionele trucjes in waar ik niet van hou.
Geef mij maar gewoon live zoals de KEXP / Audiotree sessies en deze plaat.
Dat doet hij dan ook heel goed. Het geluid is goed en de band speelt strak,
Zijn stem vind ik hier ook beter (krachtiger) tot zijn recht komen.
Kleine minpuntjes vind ik de nummers Who In Time en Woman at the Well.
Niet zijn sterkste, had ik liever andere nummers gehad.
En ik vind het jammer dat Baltimore niet met de hele band gespeeld wordt.
Voor de rest alleen maar lof!

Nu hopen dat deze (nog een keer) op vinyl uikomt.

Utrecht was ik destijds ook bij. Nash al wel vaak live gezien en hij heeft dan wel eens de neiging zichzelf te overschreeuwen. Hier valt dat wel mee, maar op de studio albums is de (samen)zang subtieler en zijn de arrangementen opener of wijder. Live kunnen ze het psychedelische toch niet helemaal nabootsen, al is het zeker geen slecht album.

avatar van Poles Apart
De hoes een ode aan the Man in Black? Van Cash naar Nash is immers een kleine stap...