Dotan - Numb (2020)

2. No Words (3:50)
  3. Letting Go (3:35)
  4. Bleeding (3:05)
avatar van EttaJamesBrown
Ah, altijd leuk als je een persoonlijk berichtje krijgt dat er een album geplaatst is. Eens goed voor zitten.

avatar van Slowgaze
EttaJamesBrown schreef:

avatar van Fathead
Ah, nadat hij een sabbatical heeft genomen om weeskinderen te helpen en een medicijn tegen kinkhoest te ontwikkelen heeft Dotan tijd gevonden voor nieuw materiaal!

Ben benieuwd! Ivo Niehe zegt dat dit de beste plaat ooit wordt...

avatar van Rudi S
Nou niet alleen Ivo Niehe hoor, maar ik heb dan ook ooit naast Dotan in een vliegtuig gezeten.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
I just let the music speak
En toch is "No Words" is hier bij deze genomineerd voor draak van het jaar.

avatar van dix
dix
Artwork, titels songs en plaat … wat een nederigheid.

Sla uw slag dames, Dotan is sub geworden.

avatar van Slowgaze
dix schreef:
Artwork, titels songs en plaat … wat een nederigheid.

Sla uw slag heren, Dotan is sub geworden.

Fixed that for you. Hou je het nieuws niet in de gaten of zo?

avatar van dix
dix
Ontmaskerd …
Male Chauvinist Pig aan deze zijde van de verbinding.

Deranged
Dotan wat doe je jonge. Wie gaat nou zoiets doen, wat voor iemand ben je dan. Zie hier wat je wel niet heb gedaan. Wat en wie heb je nou weer allemaal aan je broek hangen dan. Al je vriendjes gelijk alweer gelijk hier bovenop je gesprongen moppen tappend als een malle alsof ze dit vaatje echt van je lang zal ze leven tot in lengte van dagen echt niet meer gaan laten varen, en dat gaan ze waarschijnlijk ook echt nooit meer doen. Dat is dan weer wie zij zijn zo blijkt dan.

Wie zij zijn, wat drijft ze, wat schuift het. Wat al die mensen toch allemaal waarom lopen te doen wat ze lopen te doen. Ook nog steeds niemand die echt kan verklaren waarom P.P. zich nou toch ging laten tapen toen met die peepee en je fameuze face op de tape die even daarna geheel onbedoeld ook nog ineens famous door het hele land heen aan het sjezen bleek, misschien wel gewoon om zich te laten payen in de privésfeer in de veronderstelling verkerend dat het een aanvaardbaar risico of misschien nog niet eens was op dat moment dat zoiets ooit op iemand zijn telefoon zou komen te staan daarna. Kun je van alles gaan denken, was het wel, was het niet, of je zelf eigenlijk ook wel ooit zoiets zou willen misschien.

Heel raar verhaal ja.

Maar waarom er allemaal steeds weer over beginnen en bezig blijven dan maar. Wat het is wat mij betreft met zo’n trollenleger als het daadwerkelijk iets voor je kan doen, waarom niet. Ja als het uitkomt hoef je er niet meer mee door te gaan maar verder zie ik het probleem eigenlijk niet zo. Wat ik persoonlijk eigenlijk een stuk opmerkelijker vind is het verhaal van een man die tegen zijn moeder zou hebben gezegd van ik moet je niet meer, die moeder die haar zoon eigenlijk wel in haar leven zou willen maar die gewoon stug blijft volhouden van doen we niet. Wat het exacte verhaal daarvan ook is, of iemand ooit zo met zijn eigen moeder om zou kunnen of mogen gaan. Ik heb er allemaal geen enkel benul van, dus ga er ook niet over oordelen verder. Of grapjes over maken.

De EP heb ik overigens geluisterd ook nog eens. En kan niet anders zeggen dan dat ik het allemaal eigenlijk best heel acceptabel vond. Neig er zelfs wel naar om te stellen dat Dotan toch wel een van de betere artiesten uit eigen land is. We kunnen er allemaal een stuk bekaaider vanaf komen hier dat weet ik wel. Wat ik zelf bijvoorbeeld altijd behoorlijk stompzinnig vind wanneer je dan weer eens de Nederlandse versie van een bepaalde buitenlandse act zou zijn. Laatst nog een of ander bandje hierzo, naam gelukkig alweer kwijt, geen seconde van ze gehoord. Want wat gelijk opviel waren de overwegende reacties van mensen die zoiets zeiden als en dit is dus precies de sound van die en die band. Dus ik al gelijk weer zoiets van oja hebben we er zo eentje.

Paar hele schrijnende gevallen bij mij bekend, plaatsvervangende schaamte echt tegen het afzichtelijke aan. Ja dat vind ik nou eens echt in en in finaal nul komma nul nul nul intens helemaal niks zoiets. Iets wat Dotan alvast niet doet of zich regelmatig van beticht ziet dus daar heeft ie dan een voorsprong te pakken, Verder hoef ik er ook niet al te lang over na te denken of ik misschien toch liever wat van James Blunt zou willen horen bijvoorbeeld, dus ja. Wat mij betreft allemaal best heel prima te behappen verder, en veel meer zie ik er dan allemaal eigenlijk al niet echt heel veel meer toe doen allemaal.