David Bedford - Star's End (1974)

Neoklassiek
Label: Virgin

1. Star's End (Part One) (23:43)

met Mike Oldfield en Chris Cutler

2. Star's End (Part Two) (22:51)

met Mike Oldfield en Chris Cutler

tangmaster
Een prachtig Symfonisch werk van Bedford. Nog steeds een superalbum.

WPE
Ik heb David Bedford (uiteraard) leren kennen via Mike Oldfield. Een vriend van mij heeft destijds (ik praat over 40 jaar geleden inmiddels!) Boxed van Mike Oldfield gekregen voor zijn verjaardag. En daar stonden ook wat werken van David Bedford op. En nu, 40 jaar later, heb ik eindelijk Star's End gekocht. En wat me opvalt is dat het echt onder modern klassiek valt, maar tegelijkertijd wel toegankelijk is (want veel moderne klassiek is niet om aan te horen). En het album is bijzonder sfeervol, en klinkt, ondanks dat het uit 1975 komt, zeker niet gedateerd. Ik denk dat het een heel goede aanrader is voor iedereen die iets bijzonders wil leren kennen....ik geef het nu al 4 sterren, de eerste keer beluisteren (alhoewel ik een klein stukje van deel 1 achteraf dus al kende)