Jerry Riopelle - Saving Grace (1974)

Roots / Rock
Label: ABC

1. Livin' the Life (2:05)
  2. Why Do I Always Leave Home? (2:10)
  3. Naomi's Song (4:10)
  4. Buyin', Beggin' and Stealin' (2:15)
  5. Shoulder to the Wheel (3:50)
  6. Blues on My Table (4:30)
  7. Like We Used to Do (2:30)
  8. You and I (4:50)
  9. Doodely Doo (3:20)
  10. Silly Old Gigolo (3:05)
  11. Fools Together (3:15)
  12. Roll with the Feelin' (2:25)
avatar van Droombolus
Jerry's doorbraak LP in Nederland eindigde hoog op het jaarlijstje van 1974. Hij trad in 1975 zelfs op in Paradiso, maar helaas pindakaas moest ik verstek laten gaan omdat ik zelf op moest treden ........

Riopelle's grote kracht is tegelijkertijd zijn zwakte. Hij lijkt gewoon nergens anders op. De enige vergelijking die ik kan trekken is dat hij sfeertechnies in dezelfde vijver zit te vissen als Steve Miller en Dave Mason, maar daarbij een stuk authentieker overkomt. Riopelle is de muziek.

Na zijn eerste 2 LPs ging hij de zaak, geheel in de sfeer van de tijd, wat verzorgder aan pakken. Dat gaat van geen kant ten koste van de kwaliteit. Kant A ( tracks 1 t/m 6 ) is voorbij voordat je er erg in hebt, het enige verveldende daaraan is dat kant B iets minder is.

Speciale vermelding voor gitarist Dave Plenn die moeiteloos slidegitaar- met gewone gitaarpartijen afwisseld maar nergens overboord gaat of last krijgt van z'n ego, alles gaat in dienst van de muziek. De perfekte sideman die later alleen nog bijgehaald kon worden door Mike Campbell ( van Tom Petty's Heartbreakers )

avatar van potjandosie
nou Droombolus heb goed nieuws voor je. ter viering van het feit, dat "Saving Grace" 50 jaar geleden uitkwam, zal de man vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni a.s. optreden in zaal Talking Stick Resort Showroom, Scottsdale, Arizona. beetje kort dag om nog tickets te boeken ?

was destijds ook groot fan van Jerry Riopelle en met name dit album. had ooit zijn 1e 4 LP's. mijn collectie LP's incl. deze destijds verkocht aan een handelaar, niet wetende dat deze nooit op cd zouden verschijnen.
op de store van zijn homepage staat de 4-cd compilatie "The Works" (1970-2000) te koop voor US$ 44,00 met de mededeling "out-of-stock", een re-issue "Little Bit at a Time" voor US$ 15 en een nieuw album "Motion/Whatever Pleases You" voor eveneens US$ 15. zal wel een karrenvracht aan verzendkosten met zich meebrengen vermoed ik. hoe dan ook, jammer dat zijn eerste 4 albums niet verkrijgbaar zijn op cd.

avatar van late for the sky
ik heb deze lp gekocht omdat ik die naam indertijd tegengekomen ben in muziekblad oor's eindejaarslijstje . degelijke lp ; maar voor mij hoeft een tweede niet .toch nog 3 sterren ; ;

avatar van Droombolus
potjandosie schreef:

Dat zal dan een magies optreden worden want Jerry overleed op 24 december 2018

avatar van potjandosie
Oeps! helemaal over het hoofd gezien Droombolus dat tragische nieuws rond zijn overlijden. op het verkeerde been gezet met de info op zijn homepage. heb het nogmaals gelezen. er staat inderdaad "celebrating the 50th anniversary of Riopelle/Saving Grace with the Riopelle Band and Friends" .