Dokken - The Lost Songs: 1978-1981 (2020)

1 stem

Label: Silver Lining

1. Step Into the Light (3:43)
  2. We're Going Wrong (3:35)
  3. Day After Day (5:36)
  4. Rainbows (4:45)
  5. Felony (2:49)
  6. No Answer (3:27)
  7. Back in the Streets (3:17)
  8. Hit and Run (4:12)
  9. Broken Heart (3:16)
  10. Liar (3:50)
  11. Prisoner (6:07)
avatar van vielip
Hoor zojuist Step into the light. Het eerste wat in me op komt; de zang móet haast (op)nieuw zijn ingezongen. Ik ken de achtergrond van deze release nog niet moet ik eerlijk zeggen. Maar afgaande op de titel lijkt het me niet al te lastig raden. Muzikaal kan ik dat er wel aan af horen maar qua zang duidelijk niet. Die klinkt namelijk als Don Dokken anno nu; gezapig, (te) laag, monotoon en ongeïnspireerd.

avatar van Ebby
Volgens Don vond hij een doos met oude tapes in zijn kelder.

avatar van Edwynn
Wat vielip hoort in Step Into The Light, hoor ik ook. En dat is fake news. Het is beslist "opnieuw" ingezongen door de papzakkerige Don Dokken van 2020.
En al het andere vertrouw ik ook nog niet.

Het persbericht is ook erg vaag over de status van deze release:

It is a trek which is testimony to the sheer endeavour and perseverance Don Dokken showed in those few years between 1978 and 1981

Daar kan je alle kanten mee uit. Ook de kant van allerlei schrijfsels van toen een beetje aan elkaar plakken en lijmen met wat bijdragen van nu. Step Into The Light is alvast een tergend saaie oefening die in geen verhouding staat tot het gretige Breaking The Chains van (zogenaamd) een paar jaar later. Welke van de 2 mixen je daarvan ook hebt gehoord.

avatar van BlauweVla
Volgens mij horen we in de eerste 4 seconden van "Step Into the Light" een stukje originele demo en is de rest inderdaad opnieuw opgenomen.

voor mij is het belangrijk of George Lynch op lead gitaar meedoet!

avatar van Edwynn
Neen, zie hier de personeelslijst.

Don Dokken - vocals, guitar
George Lynch -guitar
Rustee Allen - bass
Bill Lordan - drums
Greg Pecka - drums

zie hem al staan, zonder George is dat een aderlating van jewelste

avatar van MetalMike
Het is een bijzondere release, apart... klopt niet helemaal inderdaad zo lijkt. De oude demo staat er wel op, die heb ik ooit eens gekocht toen die uitgegeven werd mid of eind jaren 90 ofzo, met twee extra live nummers. "We're Going Wrong" was toen een echte favoriet van mij, geweldig nummer... alsook de eerdere uitgave van Felony. Nummers als Rainbows (te gek trouwens) kende ik nog niet, Don klinkt zelf wel behoorlijk fris hier, de muziek klinkt qua geluidskwaliteit heel erg nieuw, ik denk inderdaad dat buiten de heruitgave van de eerdere demo (4 nummers + 2 live) er een mix is gemaakt van andere nummers... oudere opnames gemixed met nieuw. An sich geen probleem, maar moet wel correct gecommuniceerd worden naar de koper toe...
Maar klinkt al met al toch verdomde lekker hoor, een prettige verrassing.

avatar van MetalMike
Er wordt hier toch echt wel teveel nadruk gelegd op het nummer "Step into the light", ik hoor heel veel ècht oud materiaal. Maar nogmaals, het had beter gecommuniceerd moeten worden.