Dusted - When We Were Young (2000)

Electronic
Label: Jive

1. Childhood (5:31)
  2. Time Takes Time (5:41)
  3. Want U (6:50)
  4. Hurt U (1:45)
  5. If You Go Down to the Woods (3:17)
  6. Always Remember to Respect Your Mother (Part 1) (3:49)

met Alan Young

7. The Biggest Fool in the World (6:47)
  8. Oh, How Sweet (5:02)
  9. Always Remember to Respect Your Mother (Part 2) (4:01)
  10. Winter (4:33)
  11. The Oscar Song (2:11)
  12. Under the Sun (5:36)
  13. If I Had a Child (3:33)
  14. Always Remember to Respect & Honor Your Mother [Remix] * (6:35)
beaster1256
ja, heb dit indertijd gekocht omdat er een mooie sticker op stond , maar het stelt niet veel voor hoor dit nevengroepje van faithless

Doom!
Eigenlijk heb ik deze cd ook gekocht vanwege het artistieke cd hoesje, maar helaas heeft de muziek van Dusted mij nooit kunnen pakken. Het klinkt allemaal erg goedkoop en simpel. Het doet mij denken aan muziek dat kan worden gemaakt in een simpele "Music Maker", en dat kan toch nooit de bedoeling zijn?

Hoe moet je deze cd beoordelen? Kruising tussen lounch en ambient.... Na de eerste keer draaien kwam een oude paddootrip van vroeger opeens weer vers in mijn geheugen. heb hem diverse malen beluisterd en hij verveeld mij niet... Als Faithless fan is dit wel een erg ander kopje koffie, maar als ambient, electronische muziek en trance liefhebber kon ik deze cd goed pruimen!

3,5 sterren!

Overigens zijn er 2 versies van deze cd...

avatar van wendyvortex
Al mijn lounge-platen (nou ja bijna allemaal) leiden inmiddels alweer jaren een leven als winkeldochter in een tweedehands platenzaak.
Beetje ambient of IDM mag ik er graag naar luisteren, maar dat muzikale bloemetjesbehang....slaapverwekkend.
Ook de rest van de mensheid (behalve zusje Vortex) is daar ook inmiddels van doordrongen.
Hoogstens bij m'n zusje word ik nog wel eens geconfronteerd met de klanken van The Gotan Project, Groove Armada of Thievery Corporation.

Faithless, daar was ik destijds al veels te oud voor.
Tieners die voor het tiende jaar op rij naar Pinkpop gaan om Faithless weer eens te zien.
Boring, boring, boring.

Dus hoe haal ik het in mijn hoofd om een loungy plaat te kopen van bijna 10 jaar oud gemaakt door één van de Faithless-leden?
Simpel: Er zat een heel leuk lief clipje bij in de stijl van de hoes.
Clipje ooit 1x gezien, plaat altijd onthouden.
En dat moet toch ooit mijn nieuwsgierigheid bevredigd worden.

En mwaoh het is best aardig.
Klinkt dus als Faithless op een loungy tripje.
Best aangenaam voor een keertje en "Always Remember To Respect Your Mother Pt 1 en Pt 2" en "Oh, How Sweet" zijn zelfs redelijk toppie.
De rest gaat waarschijnlijk binnen no-time vervelen.

Ach heb ik binnenkort nog een leuk cadeau voor m'n zusje.

avatar van barrett
Deze cd heb ik ook ooit gekocht omdat Rolo van Faithless (broer van Dido) aan meewerkte, maar deze plaat kon mij niet echt zo boeien. Deze plaat was wel goed voor enkele draaibeurten maar nu graakt hij toch niet meer in mijn cdlader.

avatar van RogerV
Ik vind hem best mooi. Het heeft een mooi sprookjesachtig sfeertje. De dance mix van Always respect was ook erg leuk.