Deacon Blue - The Lock Inn Session (2020)

Label: Edel

1. City of Love (3:40)
  2. Dignity (3:38)
  3. Weight of the World (3:36)
  4. What's So Funny 'Bout Peace, Love and Understanding (3:44)
avatar van E-Clect-Eddy
Ook Deacon Blue heeft een aantal nummers weten op te nemen met de leden in zelf-isolatie.

Moet zeggen dat wat ik aan dit soort opnames voorbij hoor komen is in het algemeen niet heel bijzonder en daar is dit geen uitzondering op. Ja het is mogelijk om nummers op deze manier op te nemen, maar vaak sprankelt het niet echt en is ook zelden op een mooie manier afwijkend van de originele. Ja, het klinkt anders maar het wordt er niet mooier van.

Enige unieke is hun cover van Nick Low's / Elvis Costello's What's So Funny 'Bout Peace, Love and Understanding. Maar zelfs dit is net iets minder dan de versie die Sharon van Etten samen met Josh Homme heeft opgenomen, 2 weken terug. Die me ook al niet heel erg bevalt.