Mrs. Piss - Self-Surgery (2020)

Rock / Metal
Label: Sargent House

1. To Crawl Inside (0:43)
  2. Downer Surrounded by Uppers (2:00)
  3. Knelt (4:03)
  4. Nobody Wants to Party with Us (2:49)
  5. M.B.O.T.W.O. (1:22)
  6. You Took Everything (2:34)
  7. Self-Surgery (2:42)
  8. Mrs. Piss (2:33)
avatar van MusicFreak
Mrs. Piss is een nieuw project van die hier op Musicmeter wel bekende Chelsea Wolfe in samenwerking met drumster Jess Gowrie.

Waar de laatste plaat van Chelsea Wolfe vrij ingetogen klonk, wordt dat geluid volledig overboord gegooid bij dit project. Het klinkt donkerder, rauwer en ongepolijster.
Alleen de hoes had voor mij niet gehoeven....

avatar van Poles Apart
Hier in de UK zouden ze zeggen: They are definitely taking the Piss with that album cover!

avatar van E-Clect-Eddy
Was het maar pis... dat zou dan toch licht grijs op deze hoes moeten 'kleuren'.

De titel is ook "Self-Surgery" dan druipt er meestal iets anders uit je lichaam.

Overigens hebben ze op streaming sites een andere, veel saaiere hoes.

Ben wel benieuwd hoe dit klinkt, staat in de wachtrij.

avatar van E-Clect-Eddy
Op Bandcamp hebben ze Metal en Industrial als tags aan het album gekoppeld. Maar ik hoor er niet veel van Nobody Wants to Party with Us misschien een beetje maar zou dat eerder een Darkwave / Post-Punk nummer beschouwen waarvan het slot Metal / Industrial is.

Voor de rest Post-Punk / Noise Rock / Sludge / Stoner Rock / Lo-Fi komen eerder bij me op bij de eerste beluistering. Zelfs Gothic Rock is niet heel ver weg. De vocalen zijn wat verstopt in de mix, vervormd, regelmatig dubbele lead vocal, wat rebels en demonisch.

Rauwer en ruwer dan Chelsea's eigen werk en wel met de Punk-geest waar ze het zelf over hebben.

Prima experiment, maar wat fragmentarisch / rommelig geheel.

De twee "singles" Downer Surrounded by Uppers / Knelt komen met lyrics-video.

Self-Surgery | Mrs. Piss op Bandcamp