St Francis Hotel - We Fall Together (2020)

Ierland
Rock / Pop
Label: 30th Century

1. Dusk (0:52)
  2. Liar Liar Liar (3:13)

met Gaz Coombes

3. Milkshake (3:03)

met Portugal. The Man

4. You'd Gotta Be Alive (4:23)
  5. Collide (3:43)
  6. Midnight (1:58)
  7. Wake Up (0:34)
  8. We Fall Together (We Fall Apart) (3:46)
  9. The Truth Is Dead (2:59)

met TT

10. We Both Lie (3:57)
  11. Fire (4:01)
  12. Dawn (1:47)
avatar van E-Clect-Eddy
Debuut album van deze 'London based' duo uit Ierland: Pop / Rock in de mix met Soul, hier en daar ook wat een snufje Funk. Fijne kennismaking, eerste beluistering valt goed.

Op Milkshake speelt Mick Jones (die van The Clash) gitaar en zingt Portugal. The Man, samen schreven ze het nummer. TT is de moniker van Warpaint's Theresa Wayman, doet mee op The Truth is Dead.

We Fall Together (We Fall Apart) met Waterstrider en kamerorkest is een sfeervol piano gedreven slaapliedje, die een stukje 'geleend' dat lijkt me van Japan / David Sylvian / The Stranglers... klinkt bekend.

Halverwege het album zitten meer ingetogen sfeervol aangeklede nummers, tempo gaat iets omlaag al is die ook niet heel hoog aan het begin van het album.

News - 30thcenturyrecords.com

St Francis Hotel op Bandcamp

avatar van E-Clect-Eddy
Heerlijk afwisselend album... bevalt meer en meer met elke draaibuurt.

avatar van Venceremos
Fijne mix aan namen die je daar neerpent, gaat oo de luisterlijst van vanavond.