Jeffrey Osborne - Jeffrey Osborne (1982)

R&B / Soul
Label: A&M

1. New Love (4:11)
  2. Eenie Meenie (4:24)
  3. I Really Don't Need No Light (3:43)
  4. On the Wings of Love (4:01)
  5. Ready for Your Love (3:58)
  6. Who Are You Talking To? (3:52)
  7. You Were Made to Love (3:11)
  8. Ain't Nothin' Missin' (4:10)
  9. Baby (4:20)
  10. Congratulations (3:47)
avatar van Madonna
"On the wings of love" aaaaahhhhh, dat nummer blijft mijn ontroeren!!!! "I really don't light"is heerlijk funky. Prachtige, zeer aangenaam stemgeluid deze zanger. Beter laat ontdekt dan nooit. Ben in mijn nopjes en ga deze zanger uitchecken.

avatar van Poeha
Madonna schreef:

Zelf vind ik zijn single uit 1986, Soweto, ook erg lekker. Goede stem heeft hij zeker.

avatar van edje1969
Poeha schreef:

...... en wat dacht je van The Last Time I Made Love met Joyce Kennedy. Ook zeer soul- en sfeervol.

avatar van gaucho
Liever nog verwijs ik naar de dagen dat Osborne leadzanger was van de funkband L.T.D. Daar klinkt zowel de muziek als zijn stem net wat rauwer. Zijn solocarriere is meer pop dan funk. Al nam hij daar bij L.T.D. natuurlijk al een voorschotje op met Shine on, de titeltrack van hun voorlaatste album, dat een grote hit werd. Neigt erg richting MOR, maar wordt gered door de soulvolle stem van Osborne. On the wings of love is daarvan het logische gevolg, maar dat nummer slaat, ook door zijn gepolijstere manier van zingen, net teveel door naar de popkant.