Ghost - Seldom Seen Often Heard (2006)

Label: Breakin Bread

1. Part of My Life Intro (0:53)
  2. Seldom Seen Often Heard (3:23)

met The Invisible Men, Verb T, Kashmere en Asaviour

3. Basic Instinct (4:21)

met Abstract Rude

4. Make a Difference (4:16)

met Lowkey

5. Music Skit (1:14)

met Disorda

6. The Pay Off (4:16)

met Asaviour en Verb T

7. Valley of Legends (3:39)

met Kashmere

8. Talk to Me (3:21)

met Biscuit en Debbie Devorah

9. Invisible Inc. (3:51)

met Asaviour, The Invisible Men, Verb T en Kashmere

10. Alien Invasion (4:18)

met Finale en Biscuit

11. On the Right Track (3:47)

met Asaviour en DJ IQ

12. Through the Hills (4:00)

met Mudmouth

13. Music for the People Skit (0:37)
  14. Learn Respect (4:51)

met Dubbledge

15. Better Tomorrow (4:11)

met Asaviour en Verb T

16. Round Trip * (3:48)

met Biscuit

17. Seldom Seen Outro (1:08)
avatar van Chrisseh
Ghost is, als ik 't goed heb, een Engelse Hip-hop producer (die soms meedoet), vandaar de vele gastartiesten. Het zijn voornamelijk ook Engelse MC's die meedoen, volgens mij, maar zonder extreem accent.

Ik had deze CD eigenlijk puur op de gok en op de cover gekocht in Londen (en op aanraden van zo'n verkoper, maar ja). Hij valt erg mee, ik vind 'm goed, maar niet echt pakkend.

avatar van Rhythm & Poetry
Inderdaad, qua accent valt het allemaal zeer mee wat toch wel opvallend is. Toch vind ik het meerendeel van de gastartiesten niet echt van toegevoegde waarde omdat het toch te weinig opvallende rappers zijn. Ghost zelf kan prima produceren en heeft zowel een donkere kant, als een kant die voor luchtigheid weet te zorgen.