Clark Terry Quintet - Serenade to a Bus Seat (1957)

Jazz
Label: Riverside

1. Donna Lee (4:04)
  2. Boardwalk (7:01)
  3. Boomerang (6:01)
  4. Digits (4:08)
  5. Serenade to a Bus Seat (4:37)
  6. Stardust (5:15)
  7. Cruising (8:27)
  8. That Old Black Magic (1:59)
avatar van Tony
In de Keepnews Collection uitgave. Lekkere bebop plaat met naast een gedreven spelende Clark Terry o.a. een duizelingwekkend snelle Johnny Griffin. Philly Joe Jones op drums is altijd genieten natuurlijk. Vreemd genoeg hoor je aan dit album ook, dat de rek eruit is bij de bebop. Het kan niet nog sneller, nog volgepropter en nog dwangmatiger in de poging de melodie te blijven volgen. Dus moest er wat gebeuren. Cool jazz was er al. Niet lang hierna werd modal en hardbop de nieuwe richting in jazz...

avatar van heartofsoul
En ook de cover is aantrekkelijk; deze mooie hoes (al kocht ik de cd en geen vinylalbum) was naast de klinkende namen een reden om dit album te kopen. Inmiddels een album dat ik graag 's avonds opzet , als ik tenminste uitgerust genoeg ben, want de heren houden mij goed bij de les. Inmiddels is Johnny Griffin trouwens een van mijn favoriete saxofonisten. Mijn lievelingsnummer op dit album is Stardust.