Sir Lord Baltimore - Kingdom Come (1970)

Label: Mercury

1. Master Heartache (4:37)
  2. Hard Rain Fallin' (2:56)
  3. Lady of Fire (2:54)
  4. Lake Isle of Innersfree (4:04)
  5. Pumped Up (4:09)
  6. Kingdome Come (6:32)
  7. I Got a Woman (3:03)
  8. Hell Hound (3:21)
  9. Helium Head (I Got a Love) (4:02)
  10. Ain't Got Hung on You (2:21)
avatar van trebremmit
Heavy metal in Black Sabbath stijl, psychedelisch en hard. Dit is zeker net zo goed als Sabbath. De band komt uit Brooklyn en heeft maar twee albums gemaakt.

avatar van Von Helsing
Redelijk album uit 1970. Zware riffs maar klote vocalen. Net als Atomic Rooster zware rock uit de begin jaren'70 maar komt nergens in de buurt van de kwaliteiten van Black Sabbath.

avatar van Kronos
trebremmit schreef:

Inderdaad! Eigenlijk vind ik dit debuut van Sir Lord Baltimore wel beter dan het debuut van Black Sabbath.
Ik had zonet het geluk voor een paar euro de cd te vinden uit '94 waarop hun twee albums staan.

Op de site Map of Metal hoorde ik voor het eerst van deze band. Zowel de hoes als de muziek zijn erg heavy metal voor die tijd en daarmee horen zij zeker ook bij de grondleggers van het genre.

avatar van trebremmit
Ik vind dit album ook beter dan het debuut van Black Sabbbath
Via de documentaire Such Hawks Such Hounds over de Amerikaanse stoner/psychedelische scene(die ook via Youtube te bekijken is) kwam ik achter dit album. Er zaten nog wel meer gave tips in.

avatar van Papartis
Rock Album van de Week (25-4-2012 t/m 1-5-2012)

Erg goed! Mooie jankende gitaren, daar houd ik van.

avatar van milesdavisjr
Voor een plaat uit 1970 klinken de nummers vrij ruig en door de vocalen krijgt de sound nog wat extra smoel.
De vergelijking met Sabbath gaat in mijn ogen echter mank, niet alleen is het debuut van Sabbath veel zwaarder (en sterker) en werd er door de heren uit Birmingham een nieuwe standaard gezet.
Sir Lord Baltimore moet het hebben van de energie en het vuige karakter ligt veel meer in het verlengde van The Stooges en zelfs MC5. Ruig? ja, zwaar en log; neen.
Blijft over een energieke plaat, met redelijk gitaarwerk en slechte zang. Zeker niet verkeerd maar ik kan mij voorstellen dat Sir Lord Baltimore niet meer dan een voetnoot is gebleken in de muziekgeschiedenis.