menu

Jason Molina - Live at la Chapelle (2020)

Alternatieve titel: Toulouse, France, June 7, 2005

mijn stem
3,94 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Secretly Canadian

  1. East St. Louis Blues (3:07)
  2. Trouble in Mind (3:41)
  3. 31 Seasons in the Minor Leagues (4:45)
  4. Carmelita (3:30)
  5. Montgomery (2:09)
  6. Hold on Magnolia (4:28)
  7. In the Human World (2:16)
  8. Bowery (4:01)
  9. Nashville Moon (6:51)
  10. Leave the City (5:58)
  11. I've Been Riding with the Ghost (3:19)
totale tijdsduur: 44:05
zoeken in:
avatar van Tonio
3,5
Best goed om wijlen Jason weer eens te horen. En hoewel hij alleen met gitaar is, en de geluidskwaliteit nou niet bepaald meewerkt, blijven zijn nummers geweldig overeind.

Verrassende keuze voor Carmelita van (ook wijlen) Warren Zevon. Ook zo'n songwriter met een onwaarschijnlijk hoog niveau van zijn gehele oeuvre.

avatar van AOVV
4,0
Erg mooi, intimistisch optreden van Molina in een oude kerk ergens in de buurt van Toulouse. We schrijven 7 juni 2005, en Molina heeft zijn alter ego Songs: Ohia net ingeruild; Pyramid Electric Co. bracht hij uit onder zijn eigen naam. Naar het schijnt is het optreden tot stand gekomen na een mail van enkele Franse fans uit dat dorp, met de vraag of Molina daar geen optreden kon geven. Het idee stond Molina wel aan, en van het één kwam het ander.

Het concert werd opgenomen, en begin dit jaar uitgebracht. We horen hier niet veel meer dan de pure essentie; Molina die zijn melancholische vocalen begeleidt op akoestische gitaar. Slechts hier en daar wordt er wat extra opsmuk gebruikt, zoals schuchtere blazers in het verstikkend mooie Nashville Moon.

Molina speelde ook drie covers: East St. Louis Blues van Blind Willie McTell, Trouble in Mind van Johnny Cash en Carmelita van Warren Zevon. Uitstekende keuzes, me dunkt, en hij vertolkt ze hier op intense wijze.

Live at la Chapelle is een mooi document van een prachtige, ons helaas veel te vroeg ontnomen artiest.

4 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 21:12 uur

geplaatst: vandaag om 21:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.