Black Comedy - Instigator (2008)

Noorwegen
Metal / Electronic
Label: Season of Mist

1. The Emergence (2:27)
  2. Favourite Hateobject (3:53)
  3. War Incognito (4:49)
  4. Sum of All Shit (5:02)
  5. Prime Specimen (4:31)
  6. Civil Paranoia (6:22)
  7. At One with Decadence (5:21)
  8. Lord of Locust (3:47)
  9. Inhale the Sulphur (5:07)
  10. Crawl to Exceed (5:05)
  11. Subtle Conversion (Sic Transit Gloria Mundi) (6:20)
  12. Story of the God, the Beast and the Fools Between (5:18)
avatar van andnino
Ondanks de matige recensies die ik gelezen had, ben ik dit, naar aanleiding van een nummer dat ik hoorde op Kink Aardschok, toch maar eens gaan luisteren.

De Aardschok heeft toch wel een beetje gelijk, Black Comedy klinkt als In Flames meets Fear Factory..
Rockende modern klinkende metalnummers met een zwaar industriële sound, de zanger beschikt overigens over een fraaie stem.
Grootste argument tegen deze band is dat de muziek wat te simpel is en wat te makkelijk wegluistert, nou is dat ook wel zo, maar dit is uiteindelijk toch een zeer aardige plaat.

avatar van andnino
Moet er toch op terugkomen. De afwerking is zeker genoeg voor een ruime voldoende, maar 58 minuten is gewoon veel te lang voor een cd waar toch te weinig afwisseling op voorkomt. De verveling slaat op een gegeven moment toch wel een beetje toe, net op het moment dat het songmateriaal ook een beetje gaat inboeten. Inhale the Sulphur is dan weer een leuke opleving, maar verder doet een gebrek aan échte inhoud, en genoeg kwaliteit voor een heel uur Black Comedy hier de das om.
Prima muziek, maar niet genoeg om het te herbeluisteren.