Nico Haak - Favorieten Expres (2020)

1 stem

met Boudewijn de Groot

4. Ik Druk M'n Snor

met Boudewijn de Groot

5. Nico Haak & De Paniekzaaiers - Honkie-Tonkie Pianissie
  6. Nico Haak & De Paniekzaaiers - Sokkies Stoppen, Schoentjes Poetsen, Dasjes Goed en Kijk Goed Uit
  7. Nico Haak & De Paniekzaaiers - Foxie Foxtrot
  14. Neem Nog een Sherry, Chérie
  15. Geef Mij Maar Holland aan 't IJsselmeer
  16. Energie
  17. Vogeltje Wat Zing Je Vroeg
  18. Meisjes Pas Op ('t Is Zo Weer Zomer)
  19. Niet Geschoten Is Altijd Mis
  20. Als Ze Me Missen.....
  21. Alles Mag van de Bhagwan
  22. Apen Pellen Pinda's
avatar van nlkink
Maar liefst 22 'hits' telt deze compilatie en ik verbaas me erover dat er maar een handvol op staan die ik niet ken. Dit werd in mijn jeugdjaren hogelijk gewaardeerd door m.n. mijn vader. En ol de een of andere manier is het op een heleboel foto's zo dat Haak me aan mijn vader doet denken. Niet dat ze als twee druppels water op elkaar leken, maar het waren gewoon dezelfde types. Tot zover dat. Van 22 liedjes 17 moeiteloos herkennen, dat zegt wel wat. Nu weet ik ook weer waar ik de regel Als ze me missen, dan ben ik vissen vandaan heb. Kopen zal ik het niet, maar ik kan het wel waarderen. Nico Haak maakte vrolijke, soms carnavaleske meezingmuziek. Op zijn tijd niets mis mee. Ten tijde van zijn overlijden maakte Haak reclame voor de Biostabil. Omdat wij de laatste in de rij waren met de leesportefeuille hebben we nog meer dan twee maanden 'genoten' van een advertentie waarop Nico breed lachend verkondigde: "Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld". Ja, die laatste jas meneer.....