Cozy Powell - Over the Top (1979)

Label: Ariola

1. Theme 1 (3:36)
  2. Killer (7:16)
  3. Heidi Goes to Town (2:59)
  4. El Sid (5:09)
  5. Sweet Poison (6:26)
  6. The Loner (4:52)
  7. Over the Top (8:39)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Eerste solo-album van de helaas veel te vroeg overleden meesterdrummer en heel anders dan zijn werk bij oa Rainbow en Black Sabbath. Lekker relaxt om te beluisteren en voor mij leuke achtergrondmuziek. Vele gastmuzikanten spelen hierop mij: Gary Moore (gitaar) op song 2, Bernie Marsden op song 4, Jack Bruce (bassgitaar) op alle nummers, Don Airey (keyboards). Producer is Martin Birch (oa Iron Maiden).

avatar van Red Rooster
Geen achtergrondmuziek voor mij. Deze beluister ik met open mond. Sprakeloos van begin tot eind. En Killers laat zien waartoe Gary Moore in staat is. Zijn mooiste exercitie.

avatar van B.Robertson
Just a moment... - discogs.com

Ik heb hier het label Polydor gewijzigd in Ariola. Zonet de LP tweedehands aangeschaft als Benelux-persing en als je het nazoekt verzorgde Ariola ook de Engelse uitgave en was Polydor goed voor de US en Japan.

Ik kan me goed in de stijlomschrijving van Discogs vinden. En daar waar ik The Loner al sinds verschijnen van Gary Moore's Wild Frontier ken, blijkt dat oorspronkelijk op Over the Top te staan. Veel staat op de CD The Best Of uit '97 wat ik eerder als achtergrondmuziek ervaar, dan wanneer ik de albums Tilt, Octopuss en dan nu Over the Top afzonderlijk draai. Killer is overigens fenomenaal.

avatar van spinout
Jack Bruce speelt geweldig op dit album. De andere muzikanten zijn uiteraard ook niet de minsten, al vind ik Airey wat te nadrukkelijk aanwezig.

avatar van Pitchman
Lekkere plaat. Heb ik ook nog in mijn collectie. Het laatste nummer Over The Top gaat ook heerlijk over the top! Die moet je keihard door je speakers laten brullen.