Cozy Powell - Octopuss (1983)

Label: Polydor

1. Up on the Downs (3:55)
  2. 633 Squadron (4:13)
  3. Octopuss (5:53)
  4. The Big Country (2:56)
  5. Formula One (3:21)
  6. Princetown (4:37)
  7. Dartmoore (5:41)
  8. The Rattler (2:57)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Derde solo-album van de Britse meesterdrummer Cozy Powell met volgend bekend volk: hijzelf op drums natuurlijk, Mel Galley op gitaar, Jon Lord op toetsen en Colin Hodgkinson op bass. Dit album bevat uitsluitend instrumentale nummers waarin de heren hun ding doen. Twee momenten doen mij opspringen op deze doodgewone plaat: The Big Country, ofwel Cozy Powell doet The Night of the Proms en Formula One, wat voor mij het hoogtepunt op deze plaat is. Racen was de hobby van Cozy Powell. Gary Moore doet het gitaarwerk op nummer zeven, Dartmoore. Het is een relaxte plaat, nog altijd geschikt als achtergrondmuziek bij andere bezigheden. Ik volhard in mijn drie zoals bij de vorige twee albums.

buizen
Ben weer een beetje op zoek naar de oude Cozy. Wat een goede gedegen drummer toch. Dit album niet in bezit maar ben er naar op zoek op vinyl, in tweedehands bakken of via zo'n moderne webwinkel. Het album 'Tilt' is fantastisch en ben daarom benieuwd naar Octopuss.

Gevonden?