menu

Slave - The Concept (1978)

mijn stem
3,64 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Funk / R&B
Label: Cotillion

  1. Stellar Fungk (8:43)
  2. The Way You Love Is Heaven (4:33)
  3. Thank You Lord (1:31)
  4. Drac Is Back (3:59)
  5. We've Got Your Party (4:49)
  6. Just Freak (7:56)
  7. Coming Soon (6:20)
totale tijdsduur: 37:51
zoeken in:
avatar van ArnoldusK
4,0
dayum. dikke bass-riffjes en heerlijke drumsessies.
dit is allesbehalve huis-tuin-en-keuken-funk.

avatar van gaucho
3,0
Ik heb Slave altijd een van de lekkerste funkbands uit de jaren zeventig gevonden. Vooral bekend van Slide, van hun debuutalbum. Deze derde moet het vooral hebben van Stellar Fungk, dat precies is wat de titel belooft.
Ze kwamen uit Dayton, wat in die dagen sowieso een broeinest van funkgroepen was: Ohio Players, Zapp, Lakeside en natuurlijk Dayton. Allemaal met een eigen geluid. Naast bas en synthesizer was Slave niet vies van een vette gitaarsolo hier en daar. Zanger Steve Arrington zou later nog een hit in Nederland hebben met Feel so real. Op dit album is hij voor het eerst te horen.

avatar van Poeha
Net voor het eerst iets van Slave voorbij horen komen. Het nummer Just Freak. Wat een geweldige track, met een moddervete bas in de laatste 2 a 3 minuten. Hier moet ik zeker meer van gaan luisteren. En nooit geweten dat Steve Arrington, van het lekkere Feel So Real in deze band heeft gezeten. Leuke weetje, dank Gaucho.

Edit: Even wat tracks van andere albums van hen beluisterd. Bleek ik Slide en Just a Touch of Love toch ook al wel eens gehoord te hebben.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:20 uur

geplaatst: vandaag om 03:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.