Kyros - Celexa Dreams (2020)

Label: White Star

1. Rumour (4:33)
  2. In Motion (5:35)
  3. In Vantablack (14:00)
  4. Ghost Kids (1:15)
  5. Phosphene (5:37)
  6. Technology Killed the Kids III (10:09)
  7. Sentry (4:02)
  8. Two Frames of Panic (5:51)
  9. UNO Attack (5:24)
  10. Her Song Is Mine (5:43)
avatar van Torch
Moderne prog, dat was al waar Kyros voor stond. Met deze plaat wordt dat nog wat verder doorgevoerd, waarbij toch ook duidelijke invloeden van met name jaren 80 prog (denk Rush "Power Windows") te herkennen zijn.
Gaat hoge ogen gooien in de jaarlijsten deze, top!!

avatar van Jumpjet
Torch schreef:
Gaat hoge ogen gooien in de jaarlijsten deze, top!!

Niet in mijn lijstje.. het zit erg knap in elkaar maar het klinkt mij te veel ADHD

Jumpjet schreef:

Hmm druk... dat heb ik helemaal niet met dit album, er zit genoeg 'lucht' in de arrangementen. Heb ik wel vaak met Frost*, en een ander voorbeeld van moderne prog.

avatar van Torch
Volg ook hun 'live in isolation' concerten op YouTube, erg vermakelijk!

Celexa Dreams is inmiddels ook op CD uit, de LP volgt binnenkort (pre-order is gestart).

avatar van ProGNerD
Torch schreef:

Treffend omschreven; helemaal mee eens

Sluit me trouwens wel aan bij deze recensie op Progwereld: het 1e deel van het album is echt geweldig, maar daarna zakt het helaas wat in. Nog steeds een prima album, maar het had iets consistenter gemogen...

(Ik denk dat Jumpjet de nieuwe Haken 's moet luisteren, trouwens... )

avatar van Ayreonfreak
Ik haak na Vox Humana voorlopig even af. Te druk zal ik niet snel gebruiken, maar ik vind het iets teveel kitsch. En ik begin me een beetje te storen aan de stem van Warne. Ik denk dat dit onder de progliefhebbers juist een lage score gaat halen en naar mijn persoonlijke mening belandt dit niet in veel jaarlijstjes. Daarvoor is de band momenteel kwalitatief gezien niet genoeg gegroeid. Het lijkt of de band bepaalde keuzes niet heeft weten te schrappen tijdens het formeren van de grove 'jam' schetsen.

ProGNerD schreef:

[/quote]

hmm komt volgens mij meer omdat rumours and in motion zulke pakkende nummers zijn, qua pop/prog komen ze daar niet meer overheen verderop in het album maar ook de tweede helft heeft genoeg parels wat mij betreft.

avatar van pos
pos
Kan me ook prima vinden in veel bovengenoemde opmerkingen. Eerste 5 nummers ijzersterk daarna iets minder maar nog steeds bovengemiddeld. ADHD wordt het helemaal nergens uiteraard. Dan ben je gewoon niet zo veel gewend wellicht. Maar goed ook dat blijft een kwestie van smaak.

avatar van Apieknar
Dit klinkt helemaal niet verkeerd. Pakkend album van een jonge, frisse progband.