Cut Copy - Freeze, Melt (2020)

Australiƫ
Pop / Dance
Label: Cutters

1. Cold Water (5:11)
  2. Like Breaking Glass (4:51)
  3. Love Is All We Share (6:01)
  4. Stop, Horizon (5:28)
  5. Running in the Grass (5:59)
  6. A Perfect Day (4:08)
  7. Rain (5:00)
  8. In Transit (4:10)

avatar van Mausie
Aan de albumcover te zien, kunnen we weer een zomerse plaat verwachten. Ik kan niet wachten De leadsingle Love Is All We Share is wel wat tam en komt nog niet echt binnen. Gelukkig is er ook al een remix uitgebracht, waarbij het tempo goed omhoog wordt geschroefd.

avatar van Mausie
Cold Water is wel meteen raak, prachtig liedje! Dance Lover, ook al op je radar?

avatar van Dance Lover
Hij staat bij deze op mijn radar; fijne band en een heerlijke nieuwe single inderdaad

avatar van Motdattan
Like Breaking Glass nu ook te beluisteren!

Aangename plaat, vrij rustig voor Cut Copy's doen (die ambient-EP maar even niet meegerekend). Soms pakt dat goed uit (Like Breaking Glass), soms ligt saaiheid wel erg op de loer (Love Is All We Share). Dat maakt het een prettige plaat om 's ochtends te draaien, maar ik hoor Cut Copy toch liever wat pittiger en euforischer, zoals voorheen op Alisa, Out There On The Ice, Lights & Music of Let Me Show You Love. Hopelijk zoeken ze die weg in de toekomst weer eens op.

avatar van Mausie
De derde single Like Breaking Glass is ook erg fijn zeg! Binnenkort maar eens de hele plaat gaan beluisteren. Slecht wordt het nooit met deze mannen.

avatar van Mausie
Ik sluit mij grotendeels aan bij herman. Echter zie ik de rust op deze plaat toch wat positiever in. Ja, ook ik verlang naar die dansbare knallers, daar is Cut Copy zo goed in. Maar ik kan eigenlijk geen slecht nummer op deze plaat noemen en ik merk dat het album blijft groeien.

avatar van ZAP!
Vreemde, maar mooie hoes. Vanuit de Pacific genomen, neem ik aan(?). Alleen die blauwe stip onderin (die ik niet meteen zag) had van mij niet gehoeven. De muziek zal wel niet voor mij zijn...

avatar van Dim
Dim
Goede plaat zeg, heel fijne composities, niet te simpel en niet te ingewikkeld. Kortom: Net als Mausie zie ik het relatief rustige karakter van deze plaat niet als iets tegenvallends.