Bouquet of Steel (1980)

Rock / Punk
Label: Aardvark

1. Artery - The Slide (2:37)
  2. B Troop - Peroxide Romance (3:39)
  3. The Comsat Angels - Ju Ju Money (4:21)
  4. Disease - Psychobin (3:43)
  5. Flying Alphonso Brothers - Video Date (3:18)
  6. I'm So Hollow - Touch (4:05)
  7. Musical Janeens (And Other Party Games) - Glen Miller and His Contemporary Intimacies Meets the Musical Janeens Uptown with a Packet of Jellies and a Caribbean Monolith (3:25)
  8. Negatives - Was It the Night? (2:39)
  9. Repulsive Alien - Say and Do (1:12)
  10. Scarborough Antelopes - Here We Go in Indigo (2:59)
  11. Shy Tots - Robot Maids (4:20)
  12. Veiled Threat - Touch (2:52)
  13. Vendino Pact - Secret Thinking (5:12)
  14. De Tian - Chorale (3:21)
  15. Y? - End of Act One (2:42)
avatar van Premonition
pygmydanny, bedankt voor het toevoegen. Ik heb deze ooit in handen gehad op een tweedehands beurs, maar niet meegenomen. Veel obscuur (post)punk materiaal (Artery en Comsat Angels zijn natuurlijk wel bekend). Wat zijn de pareltjes hierop?

avatar van pygmydanny
Hoi Premonition, hier staat best veel fijns op.

Voor de post-punk liefhebbers Comsat Angels, Artery (erg percussief nummer), Veiled Threat (richting deathrock, maar strofes zijn slepend en donker), Disease (tussen post-punk en wave), Vendino Pact (doet mij wat aan Wire denken), maar het nummer van I'm So Hollow vind ik op deze plaat het beste in dit genre (tribale drums, minimale baslijn, rauwe gitaar, zanger en zangeres).

De mindere nummers zijn die van De Tian (a-capella gedoe), Musical Janeens (experimenteel gedub) en te zeer bij mainstream pop liggende Shy Tots.

Verder wel wat nummers tussen wave en powerpop in: fijne nummers van Scarborough Antelopes, Negatives (erg poppy), Flying Alphonsos en B Troop (poppy wave/synth-pop).

Blijven nog de 2 punknummers van Repulsive Alien en Y? (met synths) over en die zijn in hun genre zeker niet slecht.

Als je hem in deze versie tegenkomt met het boekwerk erbij, is ie het aanschaffen zeker waard.
denk wel dat het meeste ervan op youtube te vinden is. Het nummer van The Comsat Angels heb ik er pas opgezet. Weet niet zeker of die versie afwijkend is van andere CSA-releases.