June Carter Cash - Press On (1999)

Country
Label: Dualtone

1. Diamonds in the Rough (3:29)
  2. Ring of Fire (3:41)
  3. The Far Side Banks of Jordan (2:48)
  4. Losin' You (2:28)
  5. Gatsby's Restaurant (5:02)
  6. Wings of Angels (3:00)
  7. The L&N Don't Stop Here Anymore (3:30)
  8. Once Before I Die (4:02)
  9. I Used to Be Somebody (4:15)
  10. Tall Lover Man (4:01)
  11. Tiffany Anastasia Lowe (2:53)
  12. Meeting in the Air (2:06)
  13. Will the Circle Be Unbroken (4:06)
avatar van spinout
Ik wist dat June Elvis persoonlijk kende, maar nu hoor ik hier dat ze ook James Dean persoonlijk kende.
Dat ben ik in geen enkel Dean biografie tegengekomen. Op de gekste plaatsen leer ik weer wat bij.
Mooie plaat overigens.

avatar van potjandosie
wijlen June Carter Cash, die in 2003 op 73-jarige leeftijd kwam te overlijden, maakte slechts 3 reguliere solo albums, waarvan dit de tweede is. zij droeg dit album op aan Mother Maybelle Carter ( "The Wildwood Flower").

het genre country zoals hierboven benoemd dekt de lading niet volledig, want op dit fraaie album horen we een mix van country, (Appalachian) folk, gospel en zelfs rockabilly, zoals op 1 van de 3 A.P. Carter klassiekers "Meeting in the Air". de andere 2 tracks zijn "Diamonds in the Rough" en het alom bekende "Will the Circle Be Unbroken".

alle overige nummers schreef zij zelf of zijn co-written, uitgezonderd "Far Side Banks of Jordan", een nummer van Terry Smith dat zij in duet met wijlen echtgenoot Johnny Cash zingt en "The L&N Don't Stop Here Anymore", een nummer van Jean Ritchie, ook wel "The Mother of Folk" genoemd.

haar versie van "Ring of Fire", een song uit de beginjaren 60, die over haar toen net begonnen relatie met Johnny Cash ging mag er zijn, maar kan naar mijn mening niet tippen aan die van Johnny Cash.

al met al een heerlijk gevarieerd "americana" album met sterke liedjes die op een fraaie manier muzikaal worden omlijst, waarbij de godvruchtige teksten van nummers als "Wings of Angels" mij niet storen. Zij won in de U.S.A. een "Grammy Award" voor dit album, een eer die haar later nogmaals 2 keer ten deel viel voor haar derde album "The Wildwood Flower", dat in 2003 postuum werd uitgebracht.

Album werd geproduceerd door J.J. Blair & John Carter Cash (de enige zoon van June & Johnny Cash)

June Carter Cash: vocals, autoharp
Marty Stuart: acoustic guitar, mandolin, background vocals
Norman Blake: guitar, acoustic guitar, dobro
Jason Carter: fiddle
Hazel Johnson: mandolin