Dusty Springfield - The Complete BBC Sessions (2007)

Soul / Pop
Label: Universal

1. The Springfields - Swahili Papa (2:21)
  2. The Springfields - Dear John (2:27)
  3. The Springfields - Say I Won't Be There (2:53)
  4. La Bamba (2:40)
  5. Tossin' and Turnin' (2:29)
  6. I Just Don't Know What to Do with Myself (3:10)
  7. I Can't Hear You (No More) (2:21)
  8. Wishin' and Hopin' (2:50)
  9. Losing You (3:03)
  10. I Can't Hear You (No More) (2:29)
  11. In the Middle of Nowhere (3:03)
  12. Mockingbird (2:19)
  13. Little by Little (2:36)
  14. Uptight (Everything's Alright) (3:03)
  15. Chained to a Memory (2:43)
  16. We're Doing Fine (2:42)
  17. Every Ounce of Strength (2:00)
  18. You Don't Have to Say You Love Me (2:51)
  19. Good Lovin' (2:47)
  20. To Love Somebody (3:21)
  21. Son of a Preacher Man (2:40)
  22. (Your Love Has Lifted Me) Higher and Higher (2:58)
avatar van psychonaatje
Het gaat om BBC-opnames uit de periode 1962 t/m 1970, dus (wat mij betreft) zeer interessant.

tondeman
Is ie al uit?

avatar van psychonaatje
Ja, hij is 4 juni uitgekomen. Hij is in de webwinkels trouwens behoorlijk goedkoop: tussen de 9,95 en de 11,99.

tondeman
Oh, dat is best te doen inderdaad.

avatar van psychonaatje
Binnenkort (augustus) komt er trouwens ook een DVD uit met BBC opnames. Jammer dat ze die twee niet gebundeld hebben.

avatar van psychonaatje
Gister gekocht bij de Plato in Utrecht voor 9 euro (!). Geen geld voor een cd van iets meer dan een maand oud, natuurlijk. Het zijn echt fantastische opnames (zoals eigenlijk altijd bij de BBC). Deze versie van I Just Don't Know What to Do with Myself is werkelijk hartverscheurend mooi.

avatar van Droombolus
Verplichte aanschaf voor de Dusty liefhebber ! Springfield bleef in deze periode gewoon moeiteloos overeind in wat voor muzikale zetting dan ook. De Live At The BBC DVD is inmiddels ook uit en heeft meer dan 2 uur materiaal met jammergenoeg een zeer matige geluidskwaliteit.

EVANSHEWSON
Naar deze ga ik morgen op de MuMe Meeting in Utrecht absoluut op zoek, dit ziet er een biezonder lekker plaatje uit!