Krallice / Geryon - Wolf / Astomatous (2020)

1 stem

Label: Gilead

1. Krallice - Wolf (5:26)
  2. Krallice - The Mound (2:40)
  3. Krallice - .:. (0:15)
  4. Krallice - The Church (4:28)
  5. Krallice - Time Rendered Omni (2:28)
  6. Geryon - Stygian Shades (4:41)
  7. Geryon - The Great Suppuration (6:08)
  8. Geryon - Crown of Towers (5:48)
  9. Geryon - Time's Wheel (3:44)
Hier te horen.

avatar van Edwynn
Wat vind jij zelf van de split?

avatar van ZAP!
Nog niet gehoord, zoals zoveel op bandcamp...

avatar van ZAP!
Krallice bevalt goed. Je kan het rommelig noemen, maar ik vind het afwisselend, wat ze hier allemaal door elkaar husselen. Grindcore, thrash metal, doom metal, al zal het wel onder black-shoegaze-postrock vallen. De bruller is dan niet bijzonder, storen doet ie allerminst. Vier sterren.

En eigenlijk doet Geryon eigenlijk een beetje hetzelfde, maar gemiddeld net even minder (lees: op den duur saaier). Toch goed aan te horen. Drie sterren.

Gemiddeld 3,5*.

Edwynn - en wat vond jij?

avatar van Edwynn
Rommelig kan ik het allemaal niet noemen. Het is allemaal oerdegelijk.

Krallice liet zich al nooit vangen voor het blackmetal gat. Maar blackmetal is hier wel met een vergrootglas te zoeken Qua sound volgt Krallice de Deathspell Omega sporen. Die schoof met haar dissonantjes en technische fröbels ook al op richting een Gorguts. Krallice doet dat ook. Heel fraai een heel sterk maar het wordt wel twijfelen aan de eigen identiteit zo. Wat ik mis ten opzichte van de Franse soortgenoot is de broodnodige atmosfeer. De relatief korte tracks hadden wat beter uitgewerkt kunnen zijn door wat meer hypnotiserende momenten to te voegen. Eigenlijk zit dat alleen een beetje in het laatste nummertje opgesloten dat Time Rendered Omni heet. Dat heeft alles in zich maar is natuurlijk veel te kort.

Geryon is een duo dat samen ook nog eens de ritmesectie van Krallice vormt. Ze maken technische deathmetal met alleen bas en drum. Ook hier is het weer Gorguts en Cephalic Carnage wat de klok slaat. Dus ja, gasten kunnen spelen maar ondanks het minimalistische bas- en drumgimmickje ontbreekt het deze Amerikanen aan eigen geluid. Af en toe klinken het wel lekker grimmig en dromerig tegelijk zoals in Crown Of Towers. Maar dat zijn maar kleine vlaagjes. Ook hier hadden zaker beter uitgewerkt kunnen zijn op het gebied van eigen identiteit en sfeer. Nu doet het me maar weinig.

3* voor Krallice
2.5* voor Geryon