Cindy Blackman Santana - Give the Drummer Some (2020)

Label: Present Future

1. Imagine (5:06)

met Santana

2. We Came to Play (5:40)

met John McLaughlin

3. She's Got It Goin' On (3:20)
  4. Miles Away (1:56)
  5. Everybody's Dancin' (4:57)

6. Velocity (5:22)
  7. I Need a Drummer (3:50)
  8. Superbad (6:51)

met John McLaughlin

9. You Don't Wanna Breaka My Heart (5:10)

met Santana

10. Evolution Revolution (3:56)

met Kirk Hammett en Vernon Reid

11. Change Is in Your Hands (3:36)

met Vernon Reid

12. Dance Party (3:35)

met Santana

13. Fun Party Splash (5:06)

met Santana

14. Social Justice (2:36)

15. Twilight Mask (9:12)

16. Mother Earth (1:17)
  17. Black Pearl (7:34)

met Santana en Vernon Reid

avatar van Marco van Lochem
Cindy Blackman Santana is de inmiddels 60 jarige vrouw van gitaar legende Carlos Santana, in december van dit jaar zijn ze 10 jaar getrouwd. Blackman werd op 18 november 1959 geboren in Yellow Springs, Ohio en komt uit een muzikale familie. Al op jonge leeftijd werd ze besmet met het muziekvirus en zat op 7 jarige leeftijd voor het eerst achter een drumstel. Ze kreeg uiteindelijk een drumstel van haar ouders, ging naar de Hartt School Of Music in Hartford, Connecticut en ze werd daar met de week beter. Door de jaren heen heeft ze met veel muzikanten gewerkt, waaronder met Lenny Kravitz tijdens diverse tournees en op het debuutalbum van Joss Stone, “THE SOUL SESSIONS”. Vorige week is haar solo album “GIVE THE DRUMMER SOME”, die samen met producer Narada Michael Walden gemaakt heeft. En naast deze beroemde muzikant zijn ook onder andere haar echtgenoot Carlos Santana, gitaarlegende John McLaughlin, Kirk Hammett (Metallica) en Vernon Reid (Living Colour) op het album te horen. Zeventien tracks, bijna 80 minuten muziek, het is een uitgebreide muzikale trip die op je afkomt op het moment dat je op “play” drukt. Met de John Lennon cover “IMAGINE” gaat het album heftig van start en in die muzikale reis krijg je een breed pallet aan stijlen te horen. Rock (“SUPERBAD”), fusion (“WE CAME TO PLAY” met McLaughlin, “DANCE PARTY”, “TWILIGHT MASK”), jazz (“MILES AWAY”, “VELOCITY”), pop (“SHE’S GOT IT GOIN’ ON”, “FUN PARTY SPLASH”), Latin (“EVERYBODY’S DANCIN’” met Santana op gitaar), ballads (“YOUDON’T WANNA BREAKA MY HEART”, “BLACK PEARL”), jazzrock (“EVOLUTION REVOLUTION”) en rap/rock (“SOCIAL JUSTICE”). De zang van Blackman is erg goed, maar ze blinkt natuurlijk het meest uit achter haar drumstel. Wat kan deze vrouw spelen zeg, alle stijlen beheerst ze tot in de puntjes en het is een genot om naar haar te luisteren. “GIVE THE DRUMMER SOME” is voor avontuurlijke muziekliefhebber, omdat het alle kanten op gaat en je daar doorheen moet luisteren. Doe je dat, dan word je niet teleurgesteld!