Ashanti - Chapter II (2003)

R&B
Label: Murder Inc.

1. Intro / Medley (1:18)
  2. Shany's World (3:05)

met Chink Santana

3. Rock Wit U (Awww Baby) (3:29)
  4. What Are They Gonna Say Now (Skit) (0:31)
  5. Breakup 2 Makeup (3:41)
  6. I Found Lovin' (4:15)
  7. Rain on Me (4:57)
  8. Then Ya Gone (4:59)

9. Living My Life (3:46)
  10. Black Child (Skit) (1:28)
  11. Feel So Good (4:31)
  12. Carry On (3:15)
  13. The Sugar Shack (Skit) (1:10)
  14. The Story of 2 (4:33)
  15. Ohhh Ahhh (4:36)
  16. Shany Shia (Skit) (1:11)
  17. Sweet Baby (4:08)
  18. U Say, I Say (4:09)

met Gunnz

19. I Don't Mind (5:04)
  20. Outro (0:58)

met Chink Santana

Super album!! Hele album steekt gewoon goed in elkaar...

avatar van *San*
een 2.0 voor de mooie hoes

avatar van NewYorkCityLight
Mooie hoes inderdaad.

avatar van NewYorkCityLight
Ben onderhand bij dit album van Ashanti aanbeland. Ik weet het, ik zou het niet meer proberen, de andere albums waren ook niet veel soeps, maar ik kan het gewoon niet laten. Blijf een soort van zwak voor Ashanti houden, al blijf ik me verbazen over de ''hoge'' gemiddelden van haar albums.

Veel samples op dit album terug te vinden, weinig diversiteit. Op zich geen probleem, een samenhangend album is juist meestal erg goed. Helaas is dit wel een soort van typisch Ashanti album in dat het weinig van de grond komt en de teksten en beats weinig innoverend zijn.
En wat is een Ashanti album zonder skits? Juist, geen album. Daarom heeft ook Chapter II weer de nodige skits. Leuk als opvulling misschien, maar als luisteraar kan ik hier helemaal niks mee.

Maar goed, ondertussen is dit wel het beste album van Ashanti, met als hoogtepunt I Found Lovin'. Echt een ontzettend heerlijke 80s plaat, ik vind dit wel een gepaste stijl voor Ashanti om meer de exploreren. Rain on Me en Then Ya Gone vind ik ook goed.
Tot mijn verrassing 2.5 ster.

avatar van MetalMike
"Rain on Me" heerlijk, die seventies vibe! Ben langzaam aan het ontwaken van mijn anti-(contemp.) R&B gevoel. Ashanti heeft een bepaalde flow in haar stem die me wel heel erg ligt. Een "sloomheid" in haar manier van zingen, die heel prettig aanvoelt.
De cd duurt erg lang, maar de parels die ertussen zitten, zijn dan ook echt parels. De hele cd heeft wel een beetje een old school seventies feel. "Then Ya Gone" is er ook zo één. Alleen de gast die er in meedoet, maar dat is iets wat me altijd tegenstond in deze muziekstijl: de featured artists. Maar haar stem en flow maken het nummer en mij compleet af. "Carry On" is heerlijk sexy, Destiny's Child had hier ook wel raad mee geweten, maar blij dat Ashanti dit zingt.
"Ohhh Ahhh"... precies dit, sjonge wat een erotisch werkstuk. Maar toch smaakvol. Fluweel gezongen is "U Say, I Say", hoe de back-up beginnen in het nummer, fantastisch. De Japanse uitgave heeft nog twee nummers extra en wel "I Know" en "I'm Not Scared".
Met een paar nummers minder (en skits), had deze cd voor mij een stevige 4 sterren gescoord... en misschien wel meer. Al met al, ik zet hem graag weer aan als ik zin heb in een lekkere stem.
En de hoes? Oh ja de hoes: hallelujah! En dan heb ik 'm nog geeneens opengeklapt...

avatar van MIAB
De opvolger van haar debuutalbum valt me toch enigszins tegen. 2,5*