Husky - Stardust Blues (2020)

Australië
Folk / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Cut Myself Loose (4:41)
  2. Light a Cigarette (4:17)
  3. Dirty River (4:26)
  4. Sywd (3:52)
  5. Papier - Mâché Eyes (5:02)
  6. Quicksand (4:40)
  7. Bruised Eye (3:10)
  8. Wristwatch (3:59)
  9. Kinetic (4:39)
  10. Foxes of Caulfield (4:23)
  11. Hearse on a Highway Rainbow (4:35)
  12. My Darling Ghost (3:24)
avatar van overmars89
Ben zelf erg groot fan van de eerste 2 platen van Husky. Het vorige album en ook dit album is weer veel van hetzelfde, maar doet op me 1 of ander manier veel minder.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
overmars89 schreef:

Ik ook, de eerste 2 waren geweldig, de derde idd stuk minder. Als deze in het verlengde daarvan ligt, tsa jammer dan.

BrotherJohn
Ik heb ze alle drie vaak en ongeveer evenveel geluisterd. De eerste was puur, ongepolijst, natuurlijk. Live-optreden in Vera destijds was erg goed, zo ontwapenend en spontaan als ze daar stonden. De tweede was beter geproduceerd en veel nummers waren erg sterk geschreven, het beste album tot nu toe. De derde blonk uit in het radiovriendelijke War on Drugs-sfeertje, wat droger en minimalistischer van smaak maar nog steeds goed, heerlijk voor op de achtergrond. Toch leek het enthousiasme wat verdwenen. Deze vierde gaan we meemaken!

avatar van Cor
Cor
Deze had ik vorig jaar even gemist. Niet gereleased op CD, slechts op vinyl of als digitale download. Weinig over te doen geweest. En dat is jammer, want Husky levert best wel weer een aardige plaat op. Met hier en daar een knipoog naar Villagers.

BrotherJohn
Bedankt voor de reminder Cor, meteen een paar keer beluisterd. Inderdaad weer een heel aardige plaat geworden. Echt weer een 'eigen-wereldje-van-Husky' plaat, zoals het vorige album. De songs steken weer mooi in elkaar en de productie is knap gedaan. Husky blijft een bescheiden band, ze zullen nooit hun stem verheffen of zichzelf opdringen. Daardoor ook nooit mainstream worden of wat bekender in het alternatieve circuit. Hoe knap en mooi ik het album ook vind, moet wel bekennen dat het aan het eind net wat te lang gaat duren, daarom helaas net niet de 4,0*.