100 gecs - 1000 gecs and the Tree of Clues (2020)

Electronic / Pop
Label: Dog Show

1. Money Machine [A.G. Cook Remix] (3:12)
  2. Ringtone [Remix] (3:34)

met Charli XCX, Rico Nasty en Kero Kero Bonito

3. 745 Sticky [Injury Reserve Remix] (3:32)
  4. Gec 2 Ü [Danny L Harle Harlecore Remix] (2:28)
  5. Hand Crushed by a Mallet [Remix] (2:55)

met Fall Out Boy, Craig Owens en Nicole Dollanganger

6. 800db Cloud [Ricco Harver Remix] (1:43)
  7. Stupid Horse [Remix] (2:12)

met GFOTY en Count Baldor

8. Ringtone [Umru Remix] (3:45)
  9. xXXi_wud_nvrstøp_ÜXXx [Remix] (4:31)

met Tommy Cash en Hannah Diamond

10. 745 Sticky [Black Dresses Remix] (2:51)
  11. Gecgecgec [Remix] (2:08)

met Lil West en Tony Velour

12. xXXi_wud_nvrstøp_ÜXXx [99jakes Remix] (3:21)
  13. Gec 2 Ü [Remix] (2:46)

met Dorian Electra

14. Hand Crushed by a Mallet [N0thanky0u Remix] (2:40)
  15. Came to My Show (Intro) (0:33)
  16. Came to My Show (2:20)
  17. Toothless (2:37)
  18. Small Pipe [Live at Fishcenter] (1:19)
  19. 800db Cloud [Live at Fishcenter] (2:43)
avatar van nuf
nuf
Bijna alleen maar remixes, valt dat echt onder de categorie regulier album?
Je kan je afvragen of het duo zelf genoeg heeft aangeleverd om het echt aan hen toe te schrijven als 'regulier'

avatar van Teunnis
nuf schreef:
Bijna alleen maar remixes, valt dat echt onder de categorie regulier album?

Dat laatste lijkt me niet een handig criterium. Dan moet je een hele hoop gaan verplaatsen. Katy Perry levert echt een heel stuk minder aan bij haar reguliere albums. Of wat te denken van Hannah Diamond als we in de PC Music hoek blijven? Dit is een conceptalbum met nieuwe nummers opgenomen in de studio en gepresenteerd als regulier album.

avatar van Eis-T
Net als het 1000 gecs album staat er pure trash op met daartussen een aantal pareltjes. En soms zit de parel achter de trash eraan vastgeplakt (het einde van Ringtone [Umru Remix] is goddelijk)

De gastvocalisten zijn uitstekend gekozen en het voelt alsof de nummers voor hun gemaakt zijn. CharieXCX en Kero Kero Bonito in Ringtone, en Hannah Diamond in nvrstop in de volle eurodance glorie zijn absoluut perfect. Ook Fallout boy doet precies wat ie moet doen. De enige die ik mis is in de lineup is DJ S3RL.
Dit zijn dan ook de twee tracks waarvan deze versies hier vaak op repeat staan: ringtone en nvrstop.

Als ze er zin in hebben en denken dat het nodig is, dan zit zo'n track dondersmooi in elkaar. Maar vaak genoeg gaat de beuk erin en crushen ze alle mogelijke productie-values eruit. Dat is nou vrijheid. Even laten zien dat je gepolijste, catchy pop-tunes kan afleveren en dan de rest van de tijd vullen met - bij gebrek aan een beter woord - trash.
Als ik voor iedere goede track een ster geef, en voor iedere opgestoken middelvinger, dan komt dit album uit op een respectabele 4 sterren.