Goon Moon - Licker's Last Leg (2007)

Label: Ipecac

1. Apple Pie (4:34)
  2. My Machine (3:36)
  3. An Autumn That Came Too Soon (4:05)
  4. Feel Like This (3:31)
  5. Pin Eyed Baby (3:39)
  6. Hardcore Q3 (4:40)
  7. Tip Toe (3:34)
  8. Every Christian Lion Hearted Man Will Show You (4:28)
  9. Lay Down (4:29)
  10. Balloon? (3:33)
  11. The Golden Ball (9:45)
  12. Built in a Bottle (4:11)
davidqotsa
Josh Freese, Chriss Goss en Jeordie White aka Twiggy Ramirez (je weet wel die gast van Nine Inch Nails en Marilyn Manson) leggen hier toch een sterke plaat neer. Laat je niet misleiden door de andere bands waarvoor White heeft gespeeld, want dit is andere koek. Gewoon lekkere Desert-rock a la Masters Of Reality. Riffs zoals ze horen te zijn. Vooral het eerste deel van de plaat is sterk met nummers als Tip-Toe, My Machine en Feel Like This, lekkere chill-muziek zoals het bedoelt is. Het bijna 10 minuten lange The Golden Ball trek ik zelf niet zo. Aardig klinkende akkoordjes, maar het klinkt meer als een knip- en plakwerk gemaakt met een botte schaar en een uitgedroogde Pritt-stift. Al met al toch een lekkere plaat, die na een tijdje misschien kan gaan vervelen.

Ik vind dit een prima plaat. Het gitaarwerk is stevig en de drumstijl van Josh freeze weet ik ook altijd wel te appreciëren. Voor fans van Chris Goss zeker een aanrader al vind ik zijn werk met Masters Of Reality toch net iets diepgaander. Maar net de wisselwerking van Goss zijn creativiteit en de rechttoe-rechtaanmentaliteit van Twiggy maakt dit een interessant rockalbum (voor gevorderden )

avatar van freakey
Werd ik me even op het verkeerde been gezet toen Apple Pie inzette (ik kocht dit vanwege de naam Chris Goss). Uiteindelijk bleek dit echter wel een pareltje. Zoals eigenlijk de hele cd is. Aanrader