Oliver Tree - Ugly Is Beautiful (2020)

Label: Warner

12. Hurt (2:25)
  13. Introspective (2:16)
  14. I'm Gone (3:05)
avatar van overmars89
aaaah! Bij een vluchtige snelle eerste indruk zou dit helemaal niets voor mij moeten zijn. De muziek is ontzettend Amerikaans met veel Amerikaanse Teen Rock, Garage Rock, EDM & makkelijke hip/hop invloeden. Maar de rappende meme weet mij toch wel diep te raken en dit komt voornamelijk door de EMO teksten die hij met veel overtuiging weet te zingen. Ontzettend knap hoe Oliver Tree ogenschijnlijk een "Fuck it all" imago heeft weten te creeren. Een alles voor de meme en alles voor de humor mentaliteit. De teksten daarentegen zijn angsty en gaan veel dieper dan doen vermoeden.

Eigenlijk zegt Oliver, wees jezelf en het is niet erg om anders te zijn en dit verpakt in mierzoete liedjes. Toch weet hij het zo over te brengen dat je de oprechtheid voelt. Een universele boodschap waar iedereen wat aan heeft en niet alleen in je tienerjaren.

Omdat ik de inhoud van de muziek zo tof vind merk ik dat ik de muziek eigenlijk beter wil vinden dan dat ik het eigenlijk vind. Redelijk conflicterend haha. Toch staat het album op repeat!