Bolt Thrower - The Peel Sessions 1988-90 (1991)

Label: Strange Fruit

1. Forgotten Existence (3:58)
  2. Attack in the Aftermath (3:31)
  3. Psychological Warfare (3:27)
  4. In Battle There Is No Law (4:14)
  5. Drowned in Torment (3:10)
  6. Eternal War (2:30)
  7. Realm of Chaos (3:03)
  8. Domination (2:44)
  9. Destructive Infinity (4:17)
  10. Warmaster (4:32)
  11. After Life (4:35)
  12. Lost Souls Domain (3:58)
avatar van B.Robertson
Uitstekend album van Bolt Thrower. De eerste vier nummers zijn met zanger Alan West en dit klinkt gewoon veel beter als het debuut. Het resterende gedeelte is voor Karl Willets en ook dit werk is voortreffelijk. Dit vakwerk is ook te vinden op Grind Madness at the BBC. Dan heb je Carcass vooraf. Toch lijkt een authentieke uitgave van Bolt Thrower me wel interessant voor de fans.

avatar van Edwynn
Een leuk tijdsdocument voor de liefhebber van Bolt Thrower. Maar eigenlijk vind ik die periode met Alan West helemaal niet zo speciaal. Je voelt wel dat het zware overweldigende geluid een spannend contrast vormt met de de punkachtige/grindlike muziek die dan altijd ergens weer tot uitbarsting komt. Maar die saaie punkvocalen erbij maken het plaatje net niet compleet. In die zin prefereer ik toch In Battle There Is No Law. Al sluit ik niet uit dat nostalgische overwegingen hierbij een rol spelen. Natuurlijk kwam de band pas echt tot leven met het machtige Realm Of Chaos en War Master waarop deze compilatie hier wat (voor)proefjes laat horen. Het losse geluid voor zo'n Peelsessie maken het helemaal aardig natuurlijk.