Future Prophecies - Warlords Rising (2005)

Noorwegen
Electronic
Label: Beatservice

1. Miniamba (5:59)

met Mari Boine

2. Dreadlock (6:27)
  3. Black Dragon (6:19)
  4. Thunder & Lightnin' (5:45)
  5. Bring the Noise (6:20)
  6. Jack the Groove (6:00)
  7. Decieved (7:11)
  8. Magnetic (7:09)
  9. September (6:31)
  10. Dark Matter (7:46)
  11. Warlords Rising
Heerlijk.

avatar van Carolaah
Halfje erbij. Zonde dat niet veel MuMe-gebruikers hier op hebben gestemd, laat staan gereageerd..

Waar zijn al die DnB-fans?? Dit is echt wel een goed album..
Miniamba, dreadlock, Bring the noise, Jack The groove, Magnetic, September, zijn echt ge-wel-dige nummers.. En de niet-genoemde nummers zijn ook gewoon goede/lekkere nummers..

Eén van de betere DnB-cd's die ik ken.

avatar van kinjutsu
Hmm ik heb een paar nummers beluisterd net, klink heel erg goed idd. Misschien komt het omdat ik al heel lang geen DnB meer heb geluisterd en het sowieso vervrissend is... Maar iig veel beter dan pendulum, die shit is zo eentonig.

Een track als "September" straalt echt een goede warme zomerse sfeer uit. Ik ga het maar eens pindakazen.

avatar van Carolaah
Ben benieuwd naar je uiteindelijke mening.

Zelf vind ik Future Prophecies van veel betere kwaliteit dan Pendulum. Er zit een wat donkerder, minder popachtig/catchy-geluid in, maar elk nummer is stuk voor stuk prachtig geproduceerd. Geen overtollige bliepjes of toeters en bellen..
Gewoon mooi opgebouwd. En nagenoeg perfect wat mij betreft.

Denk dat het niet zozeer te maken heeft met het feit dat je een tijd niet naar DnB hebt geluisterd, in de zin van, deze cd bevat echt muziek die voor mij echt boven veel andere DnB uitsteekt. Waar andere DnB nogal eentonig wordt of gewoon weinig biedt, vind ik deze nummers telkens verfrissend en langertermijnmateriaal

avatar van wouter8
Zo en dan nu eindelijk mijn review voor Dj2Jelle

Hij vroeg mij om een review te plaatsen bij dit album, en met een gezonde nieuwsgierigheid (ook doordat ik Pendulum best wel aardig vind) ben ik dit album gaan luisteren.
Maar helaas, het kan me niet bekoren.
Het album begint met Miniamba. En ik moet zeggen, het is nog niet eens zo onaardig. Het klinkt wel aardig, en op zich past het ook nog wel in het electro-hoekje dat ik wel kan waarderen. Maar het is zo veel van hetzelfde.
Daarna Dreadlock. En meteen valt me op, dat ondanks dat er eigenlijk geen tekst is, de titel van het nummer continu herhaald wordt (net als bij Miniamba eigenlijk). En geef toe, een keer is dat leuk, maar nu begin ik toch bang te worden dat we vervolgens dit grapje bij ieder nummer gaan krijgen. Maar goed, Dreadlock is iets 'harder' dan de opener en daarmee misschien ook wel iets interessanter, ware het niet dat die eeuwige herhaling er weer in zat. Ik heb het idee dat ik na een minuut het hele nummer wel ken, en dat is erg jammer.
Dan Black Dragon, het nummer heeft iets omheilspellends over zich heen en ik ben in ieder geval blij dat niet de titel van het nummer continu herhaald word. Stiekem begin hoop te krijgen dat dit toch een mooi nummer gaat worden. Maar helaas, die eeuwige herhaling komt weer terug, en hoewel er veel op de achtergrond gebeurd is de beat mij te prominent aanwezig.
Thunder & Lightning begint wel goed, dat moet ik toegeven, en het is ook wel het beste (maar volgens mij ook wildste) nummer tot nu toe, hoewel dat niet zo moeilijk was. Helaas kakt het nummer na een halve minuut volledig in, en is de lol er alweer snel vanaf.
De titel van Bring the Noise geeft mij hoop. Ik begin te hopen op een Justice-achtig nummer, hoewel ik eigenlijk niet kan zeggen waarom. En hoewel het niet helemaal is wat ik er van verwachtte, kan ik wel zeggen dat dit het beste nummer tot nu toe is. Het was mij al duidelijk dat dit een album is, die in clubs gedraaid dient te worden, maar dit nummer versterkt dit gevoel alleen maar. Nu komen we op het punt van: 'ik zou het thuis nooit draaien, maar het is niet verkeerd, zeker niet in een club'. Iets wat ik tot nu toe nog niet heb gehad. Toch vind ik het nummer te lang.
Ook Jack The Groove pas in dit straatje, het is best aan te horen maar om nou te zeggen dat het allemaal geweldig is, nee.

Helaas, maar ik heb op dit moment besloten om de rest van de cd niet meer te beluisteren. Het is totaal niet mijn ding, en ik moet er niet aan denken dat ik nog een half uur verder zou moeten luisteren. Ik zal mij daarom ook van stem onthouden.
Het is voor mij gewoon te veel van hetzelfde. Natuurlijk, bij ambient (een genre wat ik toch regematig beluister) is dit ook het geval, en er gebeurd hier ook veel op de achter grond. Maar het punt waar ik mee zit, is dat de beat (die bij hardere electronische genres er voor zorgt dat je er op mee kunt springen en doen), de achtergrond geluiden wegdrukt. En dit is dan ook het grote verschil voor mij. Bij ambient staan de achtergrondgeluiden ten dienste van de muziek, en voegen ze iets toe. Hier voegen ze niets toe, doordat de beat het in principe voor mij verpest, aangezien enige diepgang in de hoofdmelodie ver te zoeken is.

lkr hard & dark!!! mhuhahaha

Kroebel
Erg goede cd, alleen jammer van September, ik vind dat nummer het duistere geheel een beetje omlaag halen.