Ten Years After - I'm Going Home (1996)

Rock / Blues
Label: Disky

1. I"m Going Home (9:29)
  2. I'd Love to Change the World (3:43)
  3. It's Getting Harder (4:23)
  4. Love Like a Man (7:34)
  5. Woodchopper's Ball (7:40)
  6. Rock and Roll Music to the World (3:49)
  7. Me and My Baby (4:12)
  8. I Woke Up This Morning (5:27)
  9. Stoned Woman (3:25)
  10. Choo Choo Mama (3:09)
  11. Slow Blues in "C" (7:30)
  12. 50,000 Miles Beneath My Brain (7:37)
  13. Positive Vibrations (4:14)
  14. Hear Me Calling (5:44)
Pieter Paal
Deze vriendelijkgeprijsde compilatie was mijn eerste kennismaking met Ten Years After en een goede kennismaking ook, terwijl ik eigenlijk niet zo blues-aangelegd ben. Alvin Lee heeft gelukkig ook zijn rock en balladskant en die spreken mij het meest aan.
Voor de aanschaf kon ik natuurlijk wel bekende tracks zoals 'I'm going home' en 'Love like a man'. Er zijn inmiddels al heel veel versies van 'Going home' en die van Woodstock vind ik nog steeds de beste. 'Love like a man' is hier in de lange versie aangwezig.
Met deze cd haal je meteen met een schijfje het beste van Alvin Lee & Co.'s beginjaren in huis.
Naast bovengenoemde songs draai ik nog regelmatig prachtige tracks zoals 'I'd love to change the world' en 'Positive vibrations'. Top!
Dankzij deze cd ontdekte ik later ook gave albums zoals 'Undead' en 'Cricklewood Green'.

Harald
een van de beteren guittaristen. Bijna alle TYA en Alvin Lee solo zijn de moete waard. Begin de jaaren 90 de original line up van Ten Years After in het Paradiso gezien - voor mij een van de besten live otpredens ueberhaupt!

avatar van Carebo
Puike verzamelaar van Ten Years After, een band die ik al van in mijn jeugdjaren ken. Vooral 50.000 Miles Beneath My Brain heb ik altijd een fantastisch nummer gevonden; Love Like a Man en Hear Me Calling zijn mijn andere favo nummers.