June Tabor - Apples (2007)

Folk
Label: Topic

1. Dancing (7:27)
  2. Old Garden Gate (4:04)
  3. Auld Beggarman (4:47)
  4. Rigs of Rye (5:50)
  5. I Love My Love (4:27)
  6. Soldiers Three (2:52)
  7. Speak Easy (5:59)
  8. Logis de Mon Pere (2:47)
  9. Standing the Line (5:38)
  10. Ce Fu en Mai (4:13)
  11. My Love Come to Dublin (4:36)
  12. Send Us a Quiet Night (5:15)
avatar van heartofsoul
June Tabor is in het folk genre waarschijnlijk mijn favoriete zangeres. En dít album behoort tot mijn grote favorieten. Het is spaarzaam gearrangeerd, en dat is heel passend voor haar schitterende stem en de fantastische liedjes. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, zo mooi vind ik dit. Ik was en ben er helemaal door overdonderd.

avatar van Lura
heartofsoul schreef:
June Tabor is in het folk genre waarschijnlijk mijn favoriete zangeres.

Ken je Niamh Parsons, Heartofsoul?

avatar van heartofsoul
Heart's Desire va Niamh Parsons vind ik een werkelijk prachtig album, en ook In My Prime is schitterend, achter haar andere albums moet ik nog aangaan. Bij de plaatselijke cd-winkel hebben ze bijna geen folk, en dus moet ik alles bestellen.

Edit: Lura, wat vind jij trouwens van Apples? Ik vind het, voor zover ik kan vergelijken, misschien wel haar mooiste album, hoewel ze allemaal erg de moeite waard zjjn natuurlijk .

avatar van Lura
Dit is natuurlijk een prachtig album. Zou al haar albums weer eens opnieuw moeten gaan beluisteren.
Alle albums van Niamh Parsons zijn nog te verkrijgen via haar website. Mijn favoriete plaat van haar is Blackbird & thrushes. Live is zij geweldig! Nog indrukwekkender dan op cd. Helaas heeft ze maar een keer (één optreden) in Nederland opgetreden. Dit album, waar zij op zingt, mag ook in geen enkele serieuze folkverzameling ontbreken : Arcady - Many Happy Returns (1995)