Glen Campbell - Love & Live (2014)

1 stem

37. Beach Boys Medley
  38. Amazing Grace
  39. Mull of Kintyre
avatar van vigil
Je hebt eigenlijk twee soorten country zangers. De ruigere mannen in t zwart en de gladde mannen in t wit. Glen behoorde overduidelijk tot de 2de groep. Prettige Country for the millions en zoveel stuks verkocht hij dus ook (meer dan 50 miljoen stuks!), vooral in the States want daar lusten ze wel pap van dit soort artiesten. Zeker als daar dan nog een classic aan hangt die iedereen kent. Laat iedereen ter wereld 10 country liedjes noemen en Rhinestone Cowboy zal er altijd bij zitten. Overigens ook niet door hem geschreven maar hij maakte het wel tot een evergreen.

Wrecking Crew lid Campbell (en alleen daarom al legendarisch) is niet de beste zanger maar wel eentje met een zeer prettige stem. Deze dubbel cd heeft twee thema's. Op cd1 staan alleen maar covers. Vooral popclassics van erg lang geleden. Soms (vaak) wat glad maar altijd prettig in t gehoor. De 2de cd is een live cd, ook daar de nodige covers maar wel veel meer een country gevoel dan de 1ste cd.

De echte country liefhebber zal hoogstwaarschijnlijk zijn neus ophalen voor deze dubbel cd maar ik (en nog honderdduizenden andere) kan er op zn tijd wel van genieten.

avatar van AbleMable
Ik zal als echte Country liefhebber nooit mijn neus ophalen voor Glen Campbell...daar is die man veels te goed voor!

avatar van spinout
By The Time I Get To Phoenix .