Devilhead - Your Ice Cream's Dirty (1994)

1 stem

Label: Loosegroove

1. Too Much Protection (4:02)
  2. Your Mistake (2:27)
  3. Don't Make Me (2:20)
  4. There (5:44)
  5. Polly (5:59)
  6. Troubled Moon (3:13)
  7. Devilhead (4:14)
  8. Down on the Cow (4:40)
  9. Birthday (3:22)
  10. We Like You (2:50)
  11. Cup of Tea (5:12)
  12. Funeral March (4:19)
  13. Untitled (0:22)
  14. Untitled (0:13)
  15. Untitled (0:24)
  16. Man of the Hour (2:36)
  17. Untitled (1:00)
avatar van ZAP!
Apart plaatje. Aanvankelijk hoor ik nog een grungy mix van de brave broertjes van Primus en Victims Family, maar al snel komen ook Mother Love Bone invloeden om de hoek kijken (niet heel vreemd, want zanger Brian Wood was de grote broer van Andrew) en zo wisselt het dan voortdurend af. Heel vermakelijk en eentje om nog es weer te proberen.

3,5* voor nu.

avatar van spinout
Ik heb deze al behoorlijk lang in bezit (voor zeer weinig gekocht en dan nog uitsluitend om de hoes ), maar vind alleen het openingsnummer goed. Dat zeggende, ik heb deze al lang niet meer gedraaid, dus als ik hem kan vinden, geef ik er nog eens een draai aan.

avatar van ZAP!
spinout - heb 'm nog eens op staan. Wat ik nog meer vermelden kan, zijn het lekkere gitaarwerk (er zitten erg gave solo's tussen), de soms humorvolle crooner-invalshoek en relatief veel meeslepende semi-ballads t.o.v. weinig heaviër nummers zoals de openers. En de zang blijft erg goed. 'Funeral March' is een mooie ballad (die me wat doet denken aan Sparklehorse).

avatar van spinout
Ik moet hem nog gaan zoeken .

avatar van spinout
Gevonden! Het gitaarwerk (Les Paul) klinkt lekker; de zang een stuk minder. Een band uit Seattle, opgenomen in 1994. Toch klinkt dit niet erg grungy. Het bevat één bagger nummer (There). De rest is redelijk; de eerste 2 nummers zijn de beste. De opvolger Pest Control staat op Spotify. Deze is is ook door ZAP! aan MuMe toegevoegd.