The Casualties - Written in Blood (2018)

1 stem

Punk
Label: Cleopatra

1. 1312 (2:18)
  2. Fucking Hate You (1:34)
  3. Ashes of My Enemies (2:40)
  4. Demolition (1:46)
  5. Guard Dogs (1:54)
  6. Written in Blood (2:05)
  7. Feed Off Fear (2:20)
  13. Lost (3:28)
  14. What I Want (1:49)
  15. Borders (3:13)
avatar van AOVV
In 2017 moest zanger Jorge Herrera, het enige nog overblijvende stichtende lid van deze streetpunkband uit New York, de groep verlaten omdat hij onder vuur lag vanwege verschillende aanklachten over seksueel misbruik. Hij werd vervangen door David Rodriguez, frontman van Krum Bums, waardoor de band nu dus geen enkel stichtend lid meer bevatte. Eigenlijk hadden ze er dus evengoed mee kunnen ophouden.

Dat hebben ze echter niet gedaan, en dat bleek de juiste keuze, want dit is een behoorlijk frisse plaat. Rodriguez klinkt anders dan Herrera, maar ook weer niet radicaal; hij heeft de juiste agressieve uitstraling voor de band, en draagt de nummers meer dan behoorlijk.

Die nummers zijn hetgeen we ondertussen wel kunnen verwachten van The Casualties; stevige streetpunk met expliciete teksten die stevig doorjassen. Hier en daar horen we een fraaie gitaarsolo, maar over het algemeen is het pogoën geblazen!

3,5 sterren