Chick Corea / Herbie Hancock / Keith Jarrett / McCoy Tyner - Chick Corea / Herbie Hancock / Keith Jarrett / McCoy Tyner (1976)

Jazz
Label: Atlantic

1. Keith Jarrett - Margot (3:45)
  2. Keith Jarrett - Love No. 1 (6:17)
  3. Chick Corea - Tones for Joan's Bones (6:06)
  4. Chick Corea - This Is New (7:39)
  5. McCoy Tyner - Lazy Bird (3:30)
  6. McCoy Tyner - In Your Own Sweet Way (5:20)
  7. Herbie Hancock - Einbahnstrasse (7:17)
  8. Herbie Hancock - Doom (7:06)
Mssr Renard
Deze plaat lijkt me wel erg interessant, maar wie kent deze?

avatar van Tony
Dit een beetje een allegaartje, een compilatie album waar de samenhang totaal op ontbreekt en een reden waarom juist deze selecties op het album terecht zijn gekomen volledig ontbreekt. De opnames lijken vrij willekeurig uit verschillende sessies met verschillende begeleidingsbands geplukt te zijn. Het is volgens mij dus niet zo, dat deze 4 heren met elkaar samenspelen, maar ik kan me vergissen. Heb 'm al vaker zien staan op beurzen en in platenzaken en nooit meegenomen, dus zeker weten doe ik het niet.

Mssr Renard
Tony schreef:

1 review die redelijk positief is op discogs: Chick Corea, Herbie Hancock, Keith Jarrett, McCoy Tyner | Discogs

Maar het vermoeden dat allemaal songs van verschillende platen / dates zijn, is dus helemaal juist. Geen samenhang, alhoewel het sterke songs zijn. Maar dan maar liever de originele albums met de songs.

avatar van Tony
Mssr Renard schreef:
Maar dan maar liever de originele albums met de songs.

Inderdaad, 1x geluisterd en dat is voldoende. Alle 4 deze muzikanten hebben geweldige muziek gemaakt, dus kwalitatief is het niet slecht natuurlijk, alleen vind ik de nummers niet zo bij elkaar passen, waardoor het nooit een album in de zin van een geheel voor me wordt. Begrijp je?