A. G. Cook - 7G (2020)

10. Undying (3:03)
  11. Drink Blood (3:00)
  12. Lil Song (1:48)
  13. Beetlebum (2:43)
  14. Superstar [Live at Secret Sky] (4:08)
  15. Mad Max (2:56)
  16. Illuminated Biker Gang (4:26)
  17. Soft Landing (4:40)
  18. Overheim (2:47)
  19. DJ Every Night (4:35)
  20. Car Keys (5:36)
  21. Dust (4:57)
  22. Oracle (3:03)
  23. Note Velocity (4:58)
  24. Windows (4:39)
  25. Feeling (3:48)
  26. Waldhammer (0:55)
  27. Polyphloisboisterous (2:05)
  28. Anything Could Happen (1:47)
  29. Behind Glass (3:23)
  30. Oohu (4:09)
  31. The Best Day (2:02)
  32. Triptych Demon (3:22)
  33. Official (3:05)
  34. Crimson (1:56)
  35. Life Speed (3:50)
  36. Could It Be (2:33)
  37. The End Has No End (3:03)
  38. No Yeah (0:54)

44. Chandelier (3:35)
  45. Idyll (5:00)
  46. Show Me What (2:49)
  47. Somers Tape (2:48)
  48. Crimson and Clover (4:08)
  49. Alright (4:26)
avatar van creep
2,5 uur poef. Wat ik zover hoorde was een hoop (erg goede) drum&bass spul

avatar van Teunnis
Ik vind het tot nu toe geweldig. Maar ik ben dan ook een klein beetje fanboy.

Hier wat extra info:
7G, a 49-track album by A. G. Cook, split across seven discs each dedicated to a different instrument: ‘Drums’, ‘Guitar’, ‘Supersaw’, ‘Piano’, ‘Nord’, ‘Spoken Word’ and ‘Extreme Vocals’. The album includes a wealth of new material, as well as covers of songs by Blur, Taylor Swift, Charli XCX, The Strokes, The Smashing Pumpkins, Tommy James and the Shondells, Life Sim and Sia. It also includes vocal contributions from Caroline Polachek, Tommy Cash, Hannah Diamond, Cecile Believe and Alaska Reid.

Heb nu de eerste vier schijven geluisterd. Guitar beviel me het meest. Het nummer Soft Landing was al eerder te horen op deze weergaloze set: A. G. Cook - Secret Sky Acoustic EDM Set - YouTube

avatar van McSavah
Ja, eerste indruk is zeker positief. Het is veel maar het luistert ook makkelijk weg, waarbij de structuur met de onderverdeling in zeven specifieke delen zeker helpt om het behapbaar te maken. Ben verder alleen niet zo'n fan van alle covers.

avatar van creep
Ik ben er ook doorheen en als je ziet als eigenlijk 7 losse album's is het veel duidelijker wat hij hier probeert mee te doen. Veel dingen hier; ambient, de covers(die ik wel tof vindt maar wel het minste zijn) en de prachtige minimale pop die hier en daar tussen zit. Erg intersant allemaal, een stem van mij volgt ooit wel maar boeiende release

avatar van Teunnis
Ik vind deze P4K-review behoorlijk spot-on. Het is geen 5*-meesterwerk, waar elke noot raak is. Het is eerder een kijkje in de keuken van deze bijzondere producer en songwriter.

Die covers vind hij denk ik vooral voor zichzelf interessant, om dan zo'n nummer helemaal vanaf nul te herconstrueren. Zie ook het einde van dit zeer interessante artikel.

Teunnis schreef:

Overigens is hier de eerste van de speciale Zoom-events te horen (met live-optredens van o.a. A. G. Cook, Hayden Dunham (a.k.a. QT) en Caroline Polachek): 7 by 7 - YouTube (heb het zelf nog niet gehoord)

Teunnis schreef:

Ik lees dit nu toevallig terug en ik raad iedereen aan om het stuk van Caroline Polachek te gaan kijken.

avatar van bart1989
McSavah schreef:

Ik vind ze juist top, die cuvers !

Maar inderdaad desondanks een grote hap, toch mooi onderverdeeld.
2,5 uur vliegt eigenlijk sowieso voorbij met al die kleppers !

Voor mij de beste "cd" van de jaren '20 tot nu toe.