Warren Zevon - The Love Songs (2006)

Alternatieve titels: Reconsider Me | Romantic Genius

1 stem

Rock / Pop
Label: Artemis

1. Searching for a Heart (4:16)
  2. She's Too Good for Me (3:10)
  3. El Amor de Mi Vida (3:33)
  4. Back in the High Life Again (3:11)
  5. Tenderness on the Block (3:54)
  6. Hostage-O (4:05)
  7. Accidentally Like a Martyr (3:38)
  8. I'll Slow You Down (3:10)
  9. Laissez-Moi Tranquile (3:31)
  10. Macgillcuddy's Reeks (3:03)
  11. Please Stay (3:32)
  12. Keep Me in Your Heart (3:27)
  13. Don't Let Us Get Sick * (3:12)
avatar van potjandosie
geplaatst:
goede muziek dient te ontroeren zei Neil Young ooit en dat is precies wat deze "love songs" van Warren Zevon bij de luisteraar te weeg brengen. je hoort dat de man meende wat hij zong. een 12-tal oprechte, pure liedjes met teksten met diepgang vanuit het hart doorleefd gezongen door de veel te jong overleden Warren Zevon, die gerekend mag worden tot de songwriters van de buitencategorie. zijn toenmalige vriend Jackson Browne hielp hem ooit met het krijgen van een platencontract.

deze geweldige verzamelaar waarop zijn bekendste nummers ontbreken is als volgt samengesteld:

2 nummers (5,7) van "Excitable Boy" (1978)
nummer 1 van "Mr. Bad Example" (1991)
3 nummers (4,6,8) van "Life'll Kill Ya" (2000)
2 nummers (9,10) van "My Ride's Here" (2002)
4 nummers (2,3,11,12) van zijn zwanenzang "The Wind" (2003)

mid-tempo ballads als "Searching for a Heart" met de tekstregels "they say love conquers all, you can't start it like a car, you can't stop it with a gun", "Tenderness on the Block" met backing vocals van The Gentlemen Boys (o.a. Jackson Browne en J.D. Souther) en "I'll Slow You Down" worden afgewisseld met piano ballads als "El Amor di Vida" en "Accidentally Like a Martyr". het minder bekende "Hostage-O" is een ingetogen pareltje en laat net als het aanstekelijke "Macgillcuddy's Reeks" Angelsaksische folk horen inclusief fiddles en pennywhistles. zijn breekbare versie van "Back in the High Life Again" overtreft het origineel van Steve Winwood.

en dan moet het mooiste nog komen met op het eind nog een 2-tal piano ballads, het aangrijpende "Please Stay' ("will you stay with me till the end? when there's nothing left but you and me and the wind") met een tweede stem van Emmylou Harris en een halverwege invallende saxofoon en de hartverscheurende afsluiter "Keep Me in Your Heart" met prachtig akoestisch gitaarspel van Jorge Calderon.

het stevig rockende "Laissez-Moi Tranquille" een cover van Serge Gainsbourg, is een dissonant maar voor het overige een bijzonder fraaie verzamelaar, zeker voor de ballad liefhebber. Warren Zevon schreef vele bovengemiddeld goede liedjes die prachtig werden uitgevoerd. een sterk liedje kan alles doorstaan, maar een zwak nummer wordt nooit iets schreef Tonio ooit op de site. een stelling waar ik me goed in kan vinden.

de bonustrack "Don't Let Us Get Sick" ontbreekt op mijn fysieke cd exemplaar.

een deelcitaat uit de liefdevolle linernotes o.a. afkomstig van zijn dochter Ariel Zevon (November 2005, Los Angeles, CA)

"Now, two years since he passed away, I play his last recorded album The Wind for my own children. They demand to hear their "O-papa" as they call him and I am once again reassured that his love is all around us as I tuck them into bed to his deep and resonant voice singing "Keep Me In Your Heart".

Warren Zevon R.I.P. 07-09-2003