Maurice Williams & The Zodiacs - Stay (1961)

Label: Herald

1. Stay (1:36)
  2. The Nearness of You (2:29)
  3. I Remember (2:05)
  4. Running Around (2:14)
  5. We’re Lovers (2:28)
  6. But Not for Me (1:45)
  7. So Fine (1:45)
  8. Always (1:55)
  9. The Winds (1:46)
  10. Little Mama (1:56)
  11. Do You Believe (2:15)
  12. Come Along (1:42)
  13. I Love You Baby (1:48)
  14. I Got a Woman (2:10)
  15. Do I * (2:05)
  16. High Blood Pressure * (2:26)
  17. Here I Stand * (1:44)
  18. Please * (2:27)
avatar van jorro
Geen idee wat ik hierover moet melden. Veel slechter kan er niet gezongen worden. Vooral de eerste paar nummers is het vreselijk, hier in huis raken de katten van slag. Ook muzikaal is het niet best. Een nummer als The Winds is daarvan een voorbeeld. Wat een slechte productie.
En met dat alles toch in een lijst terecht komen. Het is wonderlijk. Op 68 in de 100 Greatest Albums of 1961.

avatar van nlkink
En dan ook nog 'ns 4 bonus tracks....

avatar van LucM
De titelsong Stay is een evergreen die ook vaak gecoverd werd door o.a. Four Seasons, Hollies en Jackson Browne (hierdoor leerde ik het nummer kennen, begrijpelijk dat zo'n klasbak dat coverde). De rest kan mij merkelijk minder bekoren, de songs lijken teveel op elkaar en ook ik ga bij momenten over de nek van de zang. Alleen het mooie Always haalt het peil van vernoemde klassieker. Duidelijk een ééndagsvlieg, deze Maurice Williams & The Zodiacs, ik laat dit album voor wat ze is en hou het bij die ene hit die op The Doo Wop Box (1994) staat.