Kiem - You Should Try (1987)

Electronic
Label: Torso

1. Time Doesn't Heal (4:57)
  2. Pank Pinter (3:56)
  3. Land of Wooden Shoes (4:12)
  4. My Favorite Chair (4:19)
  5. You Should Try (2:47)
  6. Don't Stop (3:47)
  7. Much and Loud (4:36)
  8. Only One Year (4:35)
  9. Do the Loo (5:08)
  10. Vitaminers (4:11)
  11. The Moneyman II (6:19)
avatar van Oldfart
Ik ken deze plaat van het Rotterdamse trio Kiem niet, helaas staat het debuutalbum van Kiem uit 1984 (nog?) niet op de site.

Dus als iemand die geen ruzie heeft met het plaatsen van afbeeldingen van de hoezen zich geroepen voelt; zou dat mooi zijn.

Iemand die deze plaat wel kent?

avatar van Oldfart
Ik kwam via een gedachtenflits ineens weer op Kiem toen ik luisterde naar Kowalski; allebei de bands hadden een drummer / percussionist met veel staal en industrieel afval in hun kit.
Zo maakten bij Kiem een scheepsbel en een stuk ankerketting deel uit van het te 'bebeuken' geheel.
Naast het industriele alternatievere deel van de sound van de band, zou je Kiem ook een soort voorloper van de een soort dance kunnen noemen. Maar daar heb ik eigenlijk weer geen verstand van....

avatar van c-moon
Dit album ken ik eigenlijk beter dan het debuut.. leren kennen via datzelfde radioprogramma waarover ik schreef in mijn review bij "keam".

Nog nooit er in geslaagd ook maar iets te vinden op CD/ LP of download van dit ensemble, en dat vind ik best jammer, want ik weet nog als de dag van gisteren hoe zeer ik dit wel smaken kon !!

avatar van Oldfart
Ze zijn er wel hier: de echte kenners !!

avatar van reptile71
Leuke muziek! Geweldige teksten ook: "In sickness and health, poverty and wealth, one thing is true, everybody needs to loo." Een waarheid als een koe! Heb deze nog op een oud bandje staan en een vriend van me heeft de lp's, die ik, na ze jaren gehad te hebben, pas terug heb gegeven.
Kan jullie wel aan een nummertje Kiem help, Pank Pinter: http://www.geeklinks.net/geeklinks_mediashow/Geeklinkspodcast/Kiem_-_Pank_Pinter.mp3

Ben bezig met toevoegen van Kiem uit 1984, moet alleen nog goedgekeurd worden.

reamond
http://kiemdeband.hyves.nl. Zoals ik al zei vind ik deze de minste van de 3....

Ik ben het met Reamond eens dat Kiem/Kiem en Kiem/Keam betere albums zijn. Komt waarschijnlijk omdat, toen Ger Sax naar Jules Deelder overstapte, Kiem haar middenrif kwijt was.

De 12 inch van The Moneyman vind ik echter een super-(re)mix. Schijnt geproduceerd te zijn door Huub Kentie. Was volgens mij de eerste internationale house/dance-hit van een Nederlandse band.

Waarom staat trouwens de 12 inch van Kiem's The Moneyman niet op deze site?

Btw, ene KIEMKEAM heeft wat beeldmateriaal van Kiem op YouTube gezet. Leuk om weer eens te zien.

RvG

Op dit album is een ras-entertainer vervangen door een straatmuzikant. Jammer...

De youtube-versie van titelsong You Should Try is echter uitstekend!

rdc
Op dit album staan een paar goeie songs zoals 'You Should Try' en 'Time Doesn't Heal'. Jammer dat Ger Sax niet meer meespeelt op dit album. Het spel van saxofonist Jos Valster vind ik te glad.

Kiem's website KIEM - kiemrotterdam.nl

avatar van reptile71
Leuk dat ze een site hebben met clipjes.

Jammer dat Ger Sax de band verliet. In het spel van Jos Valster zit minder passie. Hij is een circusblazer. Kon je live ook zien aan zijn 'uitstraling'.

Toch krijgt dit album van mij ook 5 sterren. Omdat Kiem (lees: Huub Kentie & Cees IJzermans) een wereldband was!

Deze elpee vind ik wat minder als Kiem/Kiem en Kiem/Keam.
Komt waarschijnlijk door saxofonist Jos Valster en de productie van Max Werner.
Ook de song The Moneyman vind ik op Kiem/Keam stukken beter klinken.

Op de website van Kiem staan echter wel goeie live versies van dit album. Vooral de titelsong You Should Try http://www.kiemrotterdam.nl...staat daar gaaf op video!

Jammer dat de band al een tijd niet meer bestaat. Ik had ze graag gezien.

avatar van Rainmachine
Dit album voor het eerst sinds jaren weer gedraaid maar de liefde was weer snel bekoeld na het beluisteren. Leuk voor de heb, meer niet helaas... Ik sluit mij aan bij Arthur Bekker, ook ik vind dit album veel minder dan de voorgangers. Ik ken Kiem nog van de alternatieve jaren 80 feesten waar de muziek van Kiem regelmatig voorbij kwam. Ook de VPRO draaide Kiem regelmatig op woensdagavond (John Peel?) weet ik nog. Samen met Fat Gadget, Scraping Foetus etc. De tekst van Land Of Wooden Shoes is eigenlijk te erg voor woorden, dat laat precies zien waar naar mijn mening veel Nederlandse bands slecht in waren in de jaren 80, goede Engelse teksten, dit is gewoon kleuter niveau. Let wel, veel Nederlandse bands, niet alle Nederlandse bands, er waren ook genoeg die boven kleuter niveau presteerden voordat ik boze Mumers over mij heen krijg. Ik denk dat ik Kowalski nog maar een keer opzet met Schlagende Wetter