The Animals - Broadcasts 1964-1966 (2019)

Label: Rhythm & Blues

24. Maudie
  25. Inside Looking Out
  26. Sweet Little Sixteen
  27. She'll Return It
  28. Eric Burdon Interview
  29. One Monkey Don't Stop No Show [BBC]
  49. Maudie
  50. Hold on I'm Coming
  51. Shake
  52. Alan Price Interview
  53. Eric Burdon Interview (2)
  54. Eric Burdon Interview (3)
  55. Chas Chandler Interview
  56. Eric Burdon Interview (4)
  57. John Steel Interview
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)

avatar van nlkink
Dank voor het plaatsen, DjFrankie! Deze is vorig jaar aan mijn aandacht ontglipt, maar ook aan die van mijn muziekvrienden van mijn plaatselijke CD- en platenzaak. Kennelijk is deze compilatie van BBC sessies in een niet al te hoge oplage uitgebracht want Dodax, Bol, Amazon.uk hebben 'm niet (meer) in voorraad. Dankzij de Duitse Amazon is ie dan alsnog onderweg. Ik kom er op terug.

avatar van nlkink
Heb de twee CD's sinds augustus een paar draaibeurten gegeven, zowel thuis als onderweg in de auto. Dat tweede was geen echt succes. Dat komt zo. Zowel mijn vrouw als ikzelf zijn liefhebbers van de muziek van Burdon & co. Het leek me dus voor de vrouw ook een leuke verrassing om de nieuwe aankoop te laten horen terwijl wij reden op 's heren's wegen. Dat viel wat tegen. De live-opnames op deze dubbelaar variëren nogal in kwaliteit. Er is zelfs een live-opname waarbij Burdon zich bij voorbaat al indekt of excuseert omdat ze moeten spelen op 'dodgy equipment' die hun is opgedrongen voor een televisieuitzending.
Burdon heeft een behoorlijke stem, maar hij moet soms erg zijn best doen om boven de groep uit te komen, en dan wordt het al gauw schreeuwen. Op zich kan ik het wel plaatsen, maar de vrouw is dan toch wat kritischer.
Pluspunten zijn dat er na zoveel jaren eindelijk wat 'nieuwe' liedjes te horen zijn op deze CD's. Nummers die live werden gespeeld maar in de studio afvielen.
Daartegenover maar liefst vijf keer een bekende hit als Don't Let Me Be Misunderstood en ook meerdere versies van Bring It On Home To Me en We Gotta Get Out Of This Place, iets wat je wel vaker tegenkomt bij compilaties van radio- en televisieoptredens. De samenstellers zijn meer completisten en hadden wel wat kritischer naar het materiaal mogen kijken. Eén schijfje met de echte highlights was wat mij betreft meer dan voldoende geweest.
Tot mijn verrassing komt er ook nog een deel 2 uit binnenkort, en dan wederom van de periode 1964-1966. Kennelijk is de koek nog niet op. Ik zet me maar vast schrap.